dilluns, 17 d’octubre del 2005

El nou Consell Social de la Llengua Catalana

El passat 13 d'octubre de 2005, apareixia una notícia del Govern de Catalunya on es comunicava la reunió constituent del "nou" Consell Social de la Llengua Catalana.

Tenint amb compte que també n'existeix un a les Illes Balears (no gaire actiu en l'actual etapa de Mates com a president, pel que podem comprovar) i que Google hi troba més de 500 referències, sembla que ha tingut un paper prou actiu des de la seva constitució el 1991.

I què és això del Consell Social de la Llengua Catalana? Doncs «és un òrgan d'assessorament, consulta i participació social en la política lingüística de la Generalitat de Catalunya. Es va crear mitjançant Decret l'any 1991».

Sembla que el més notori de la reconstitució (ai, quina paraula tan bonica, que desvetlla el somni reconstituent d'una nova Carta Magna!) en són els flamants fitxatges de les noves personalitats que l'integren: el periodista Antoni Bassas; el president del FC Barcelona, Joan Laporta o l'actriu Emma Vilarasau, entre d'altres (i no ens oblidem pas del Jordi Mas, de Softcatalà).

Tant de bo no sigui només marqueting per guanyar portades i segueixi desenvolupant una tasca important i efectiva. Perquè malament anem si el més destacable del nou Consell, com ressalta la mateixa nota del Govern, n'és la representativitat social dels membres que la integren i la paritat de gènereen la seva composició.

D'acord, hem fitxat uns quants cracs. Ara cal integrar-los en la dinàmica de l'equip i fer que destaquin i resolguin els partits.