divendres, 8 de febrer del 2008

La dreta més rància

El Partit Popular ha fet un (altre) gir cap a la dreta i ho demostra en el seu discurs xenòfob i intransigent. Jo crec que ho veuen tot perdut i només poden apostar per arrencar els vots de la por i la xenofobia.

Van iniciar campanya amb un tema delicat, la llengua a Catalunya, sensible aquí, però que els dóna molt rèdit i vots a Espanya.

I han continuat amb un altre tema sensible, la immigració, però des d'una òptica dretana i malaltissa. Proposen un carnet de bons immigrants, on els exigiran que aprenguin la llengua (la castellana, per descomptat!) i que siguin respectuosos amb els costums (d'Espanya, per descomptat!). Vaja que els donen dues opcions: o es dilueixen i acrediten una espanyolitat accelerada o els retornen cap als seus països.



Aquesta proposta ha estat titllada de xenòfoba per SOS Racisme i la majoria de partits democràtics de l'estat.

I jo em pregunto ara: la immersió lingüística a Catalunya, que des del PP està tan mal vista i la demonitzen dient que els catalans són nacionalistes i excloents, ... l'accepten en canvi en la proposta del Sr. Rajoy canviant allà on aquí diem llengua catalana per llengua espanyola?

En què quedem? Oi que el que és bo per a uns ho hauria de ser per a tots? No us sembla que estem aplicant aquí uns criteris i uns rasers ben diferents? Que se us veu el llautó!! Que del que es tracta és, com sempre, que tothom giri al seu voltant, perquè són els únics que no estan disposats a fer cap esforç per integrar-se enlloc. Per a què? Pa' qué? Els que s'han d'acomodar són els altres, encara que siguin ells els qui van amunt i avall. Quina barra!!


Propostes integradores i que et fan pensar que potser algun dia pot existir una idea d'estat plurinacional són les que fa Chaves a Andalusia, per exemple, que aconsegueix adhesions arreu... i no pas aquesta política barriobajera i excloent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja no saps si riure o plorar. El PP de Catalunya denuncia el que proposa el Rajoy, que diu que la proposta del govern andalús d’oferir cursos de català és una bestiesa i que vol que els immigrants parlin castellà “porque es la nuestra”.

És la demagògia que, lamentablement, no sabem contrarestar. El seu discurs s’imposa perillosament. Mentrestant, aquí callem, el nostre Govern fa pixar de riure.