dilluns, 17 de març del 2008

Enllaços recomanats IX


Els períodes de vacances són bons moments per repassar i visitar nous llocs. Un en recomano uns quants.

Biodiverciutat és un projecte de l'Institut Jane Goodall d'Espanya a través del programa Roots&Shoots per a joves del món. Diferents iniciatives, jocs i activitats per conèixer la jungla urbana.


Wordpresscat és un espai de recursos per a WordPress en català. Hi trobareu sobretot traduccions, tant de temes com de plugins. També trobareu altres tipus de recursos, com ara codis CSS, modificacions de WordPress o actualitzacions del progama.

Proto-diccionari català de circ és una iniciativa de Joan Ramon Graell Gabriel, pallasso de la CiaeIrracionael. Diccionari especialitzat d'uns 150 termes, amb definicions, presentat alfabèticament en format blog.
Algunes entrades remeten a vídeos explicatius de la tècnica penjats a Youtube.



Actes commemoratius dels bombardeigs a Catalunya (1936-1939) és un lloc web promogut per la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la commemoració del setantè aniversari dels bombardeigs sobre Catalunya durant la Guerra Civil.


Joan Baptista Xuriguera (Menàrguens, 1908 - Barcelona, 1987), conegut per haver escrit el llibre Els verbs catalans conjugats, publicat per Ed. Claret, és autor d'una extensa i variada obra. Historiador, dramaturg, lingüista, poeta, escriptor... ara podem conèixer la biografia i obra d'aquest autor. Arxiu gràfic, sonor, testimonis, agenda i fòrum.

7 comentaris:

Puigmalet ha dit...

El diccionari circense és molt interessant.

Ben curiosa la descoberta de l'etern Xuriguera (amb una web molt clara). Desconeixia la major part de la seva producció, ja que han quedat els verbs i s'ha fos la resta.
El seu germà Ramon també escrivia.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per parlar d'aquest nou projecte, el WordPressCat, que tot just acaba de començar però que s'enfoca cap a un gran futur!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, dec al teu apartat d'enllaços i als comentaris al teu blog descobrir aquesta peça de museu.

Jotgi, intento, en la mesura de les meves possibilitats, d'estar una mica al dia de l'actualitat de la xarxa, per poder-la compartir amb els meus lectors. I la vostra és una iniciativa pionera i interessantíssima. Encantat de fer-me'n ressò.

Aprofito per demanar als lectors d'aquestes novetats catosfèriques, que si en sabeu d'alguna que se m'hagi passat i que penseu que pot resultar d'interès que en fem esment, que m'ho feu arribar al correu personal que surt al meu perfil de Blogger o a través d'un comentari.

Anònim ha dit...

Diuen que el llibre dels verbs del Xuriguera va ser un dels més venuts per la Setmana del llibre.

Al diccionari del circ hi surt 'círcol'? És com ho diu ma padrina.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

És que és un clàssic el Xuriguera. Jo l'he vist en molta gent com a llibre de capçalera. Sobretot en despatxos i feines.

Ara hi ha opcions per Internet i han sortit altres recopilatoris semblants, però com el Xuriguera d'Ed. Claret, cap.

Jo tinc l'edició vint-i-dosena i és del 1989... Compta.

Això del "círcol"... proposa-li, que encara el va actualitzant. Però no sé si vol un diccionari normatiu... ;-)

Joan Ramon ha dit...

Ei, Sóc el del diccionari de circ, suposo que per a fer un diccionari normatiu, hauria de saber el que és. L´estic fent per que em posava de mal humor, que en els diaris sortissin mots diferents cada dia...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Joan Ramon, és una bona cosa que un especialista faci un diccionari tan especialitzat, valgu l a redundància.

Potser no sigui gaire normatiu, però mai que ningú en vulgui fer un amb rigor lingüístic, aquest li pot servir perfectament de canemàs.

Gràcies per venir pe aquí i segueix endavant amb el diccionari!!