dijous, 24 d’abril del 2008

Enllaços recomanats v.12.0


Ja feia dies que tenia pendent d'oferir-vos una altra edició dels enllaços recomanats des del Raons que rimen. Segueixo intentant oferir-vos l'actualitat de la xarxa pel que fa a dominis i nous llocs en català. Espero que us resultin útils!

No cal dir que si sabeu d'algun lloc que creieu que pugui recomanar des d'aquest espai, em podeu fer arribar un correu i m'ho miraré, sens dubte. Comencem, doncs:

El Termcat i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona presenten l'edició en paper i en línia del Léxic de fàrmacs, que recull 2.794 denominacions en català dels fàrmacs d’ús més generalitzat amb la seva categoria gramatical i les equivalències corresponents en castellà, francès i anglès, a més del número registrat CAS i les seves accions terapèutiques o mecanismes d'acció més habituals.

L'Ateneu Barcelonès presenta una exposició que repassa la història del Premi Crexells, de novel·la catalana. L'exposició fa un recorregut pel premi i repassa vuitanta anys de novel·la catalana moderna.
Vist a Vilaweb.

L'Atles Estadístic dels Pirineus és una col·laboració transfronterera entre els instituts d'estadística de Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc i Andorra. Són diverses cartografies interactives dels municipis andorrans, espanyols i francesos del massís pirinenc. En concret en aquest primer moment es tracten cinc àrees temàtiques: demografia, població activa, agricultura, turisme i medi ambient.

La Base de Coneixement Universitari a la WWW (BACUS) és una base de dades multilingüe que neix del Grup de Tradumàtica amb la voluntat de constituir un recurs per a la consulta i la difusió dels treballs terminològics elaborats pels alumnes de la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Geografia esborrada de la Barceloneta és una iniciativa d'un grup de veïns d'aquest barri de Barcelona que conviden elsinternautes a seguir un tour que serveixi per recordar alguns dels llocs emblemàtics i desapareguts d'aquest barri mariner.
Vist al blog Barcelona antiga: Llocs, costums i tradicions.


InfoZèfir és un butlletí d'informació sobre llengua catalana que complementa Zèfir, la llista adreçada als professionals de la llengua catalana, llistes allotjades a RedIris.
Ara, amb aquest nou espai, InfoZèfir fa accessible tota la informació de la llista d'una manera més ordenada i amb noves prestacions, com ara la caixa de cerca en tots els continguts d'Infozèfir, l'opció de subscriure's a la llista a través dels RSS o de resseguir l'actualitat dels principals blogs que tracten sobre temes de llengua catalana. En paralva més extensament en un article fa uns dies.

La Bústia neològica escolar és una iniciativa de l'Observatori de Neologia (OBNEO) de l'Institut de Lingüística Aplicada (IULA) de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF) que permet, a través d'una interfície amigable i senzilla accessible des d'Internet, que qualsevol persona pugui fer arribar els neologismes que detecta o crea de manera espontània en la seva vida quotidiana. La proposta escolar va adreçada als alumnes dels cicles mitjà i superior de l'educació primària de tot el territori catalanoparlant perquè hi participin durant el tercer trimestre d'aquest curs 2007-08. En paralva més extensament en un article fa uns dies.

2 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Coi, Víctor, de l'atles no en tenia ni idea.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Tinc unes fonts d'informació... que ni els implicats saben el què de vegades. :-)