diumenge, 14 de febrer del 2010

La novena Ateneuesfera

«Si segueix creixent amb la proporció que porta, algun dia acabarem omplint el camp del Barça».

Ahir a la tarda, en Guillem Carbonell ens va convocar a la novena Ateneuesfera. Són xerrades informals de blogaires en l'entorn on fa molts anys s'hi feien un altre tipus de tertúlies, d'intel·lectuals i personalitats de la cultura catalana del moment.

L'Ateneu manté la màgia d'abans, però ha modernitzat les instal·lacions i segueix endavant una reforma constant de l'edifici que el manté operatiu i en l'avanguarda de la cultura de la ciutat.

De moment hem pogut fer les dues darreres trobades (a les quals he assitit) a la Sala Borralleras, a la primera planta, al costat del magnífic jardí romàntic i ben a prop del bar: una sala àmplia i amb elements d'antigor que et remunten a uns quants enllà.

Però el local ara té wifi i permet que els blogaires que ens hi trobem, sense arribar a la complexitat de mitjans usats, per exemple, a les Catosfera de Granollers, puguem seguir fent ús de les nostres eines informàtiques en aquest recinte on, en determinats indrets, sembla que el temps s'hi atura.

Les trobades són informals, sense condicionants previs. Es fa una convocatòria, qui pot en confirma l'assistència, es conviden nous blogaires a formar part del cercle i en la primera assistència es presenten i presenten l'obra que fan amb un cert detall. Així, sempre, la primera part de la xerrada és la presentació dels nous blogaires i després el Guillem va traient temes d'actualitat que ens poden interessar o que algú, en els correus previs, li ha comentat que voldria tractar.

Fet i debatut, tres hores que s'esmunyen amb avidesa, i que saben a poc.

Cada cop es fa més difícil llistar tots i cadascun dels participants en l'acte. Ho deixo per a qui en faci de secretari (si n'hi ha), que ahir érem vora la trentena de persones.

Tertúlia oberta, debats encesos, polèmiques sobre l'ús en directe de les noves tecnologies, per a què serveixen alguns serveis 2.0, nous blogaires amb blogs de cuina, altres de marcat interès de barri, o amb visites a comarques, entre algunes de les novetats d'ahir. Debat entorn de Twitter, dels Premiscat o de l'oportunitat i conveniència de fer ús (o abús) de les eines tecnològiques mentre ets en una reunió. Tot plegat, una petita tempesta en un got d'aigua.

I polèmiques com les que promou l'assemblea de veïns de la plaça Vil·la de Madrid, on està ubicat l'Ateneu, problemàtiques arquitectòniques a Sitges o novetats dels sempre presents Spaguetthi BCN.

Jo ho deixo aquí. Un altre cop, feu mans i mànigues per venir i no haureu d'escoltar les cròniques posteriors. Us deixo uns quants enllaços de companys que també n'han parlat.


  1. Criticart: 9a Ateneuesfera i 25 sense Espriu: El món blocaire és un bon món
  2. Diari MEF: El boca-orella dels blocs
  3. El radar de Sarrià: Ateneneuesfera, novena edició
  4. Gazophylacium: L'Ateneuesfera: la penya de l'Ateneu
  5. Guillem Carbonell: Mèdia / Dissabte vam fer l'Ateneuesfera d'hivern
  6. Himajina: Ateneuesfera 
  7. Nunca nueve: Ateneuesfera Hivern 2010
  8. Olleta de verdures: La Gastrosfera.cat, a l'Ateneu Barcelonès
  9. Sorrobloc: La 9a Ateneneusfera de dissabte passat... 
  10. Todoreh: Ateneuesfera 2.0
  11. Vida quotidiana: Ateneuesfera d'hivern

7 comentaris:

Allau ha dit...

Víctor, per assistir-hi, cal una invitació personal?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Demanar-ho. M'ho apunto i quan en convoquin una altra t'aviso.

NO és convocatòria oberta, però tothom que hi estigui interessat pot contactar amb algú que hagi anat a alguna Ateneuesfera perquè el convidi o demanar-ho directament al Guillem Carbonell, com vaig fer jo.

Allau ha dit...

Gràcies, Víctor, m'agradaria treure-hi el nas.

Anònim ha dit...

A mi també.

Puigmalet ha dit...

Pàremies, home, els has de dir que primer han de convidar-nos a unes Moritz... :)

Com més serem, més riurem!

JRoca_Font ha dit...

Bon apunt Víctor.
Martanit,
a tu ja et convidaré jo i així ens coneixem d'una vegada. ;-)
Salut

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, eren unes Inèdit i no pas unes Moritz... És que te'n beus cinc i ja no te'n recordes ni del que mames. :-)

Vaig fent llista de futurs i futures candidates. Jordi Roca, lleig això de pispar-me les candidates. Li diré al jefe. :-)