Així, a través de les entitats que formen part de la FOLC, es duran a terme actes per la llengua catalana arreu dels Països Catalans.
Des de Fes-Ho-Cat, en col·laboració amb WICCAC, presenten l'enquesta La missatgeria instantània i el català. Aquesta enquesta té com a objectiu recollir la situació del català en els programes de missatgeria instantània i telefonia IP, i veure'n l’ús que en fem. Us animo a participar-hi emplenant les dades del formulari que han preparat a través de les eines de Google.
Per preveure l'evolució i les mancances en l'ús i la difusió d'una llengua són imprescindibles estudis actuals que ens permetin detectar el grau d'implantació de la llengua en les noves tecnologies. Detectar, per preveure i reconduir quan calgui.
Altres estudis en el mateix àmbit que recordi ara mateix són l'estudi que es va fer a la FOBSIC dins el programa de Llengua.org, que vaig coordinar de maig a desembre de 2006, sobre Usos lingüístics i tecnologia TIC: ús social de la llengua a Internet i a les tecnologies de la informació, 2007, amb alguns punts de contacte amb aquesta de Fes-Ho-Cat.
Us animo a participar de l'enquesta. Només cal que cliqueu en el logo de Fes-Ho-Cat que trobareu tot seguit:
Calla, calla, que estic fent l'assignatura Bilingüísme i educació i estic sotmesa a pressions internes i mentals inacabables...jo per la immersió! A tots nivells! I a vigilar la llengua!
ResponEliminaEn podríem parlar llargament del bilingüisme, Zel. És tota una fal·làcia que tenen molt ben muntada: Qui som els únics parlants bilingües? A més a més, som uns maleducats perquè, encara que sabem castellà, ens adrecem a tothom en català, encara que no ho entengui! Vet aquí les grans mentides del bilingüisme!
ResponElimina