dimecres, 1 de novembre del 2006

La revenja


Ara, ja amb els resultats a la mà (no definitius, però gairebé, amb un 90% del vot escrutat), puc explicar la meva aposta un mes abans de les eleccions. Abans de la campanya, abans de les enquestes, abans que es definissin els polítics.


Jo apostava per un escenari en què ERC faria president Mas. Per què?


Per venjança, per despit, per revenja. Diuen que la venjança és un plat que se serveix fred... d'una manera calculada, amb premeditació i alevosia.


Seqüencia dels fets:


1. ERC va donar suport a CiU per dues vegades.

2. Després CiU va renegar dels vots d'Esquerra Republicana de Catalunya, per cercar aliances en el PP.

3. Esquerra va castigar CiU, fent president Maragall i fent possible el tripartit.

4. El PSC després va fer fora Carod-Rovira com a conseller en cap, després de l'error d'entrevistar-se amb ETA a Perpinyà.

5. Finalment, el PSC va fer fora del govern Esquerra pel seu NO a l'Estatut.


Ara toca castigar els socialistes i fer president a Mas.


Aquesta era la meva lectura dels fets. Ara penso que una altra possibilitat és que Esquerra farà president qui li ofereixi més, a quien le ofrezca Mas.

7 comentaris:

Dan ha dit...

No es impossible, ni molt menys. Pero estaria be tenir politics que facin politica amb el cap i no amb les visceres...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Evidentment que no defenso aquesta manera de fer política. Només és una hipòtesi sobre com han anat els pactes. I a sobre l'artimètica afavoreix la possibilitat.

Anònim ha dit...

Doncs, malgrat l'aritmètica ho permeti, jo crec que finalment es reeditarà el tripartit (malgrat a Ferraz preferiríen la famosa "sociovergència") però tenint molta cura de no repetir els errors passats. Confio que, en aquest cas, Montilla i Puigcercós seran molt més assenyats que Maragall i Carod.

Toni Ros ha dit...

ja et pots menjar la teva "lògica" amb patates, veí. Pepe Montilla Presidente de la Xeneralitá gracias a los botiflers d'ERC. Plas, plas, plas!!!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Aiii, aquests polítics, que ja no respecten ni tan sols els raonaments lògics!!!

Anònim ha dit...

Sr. Tonibanez,
Vostè també hagués escrit "Xeneralitá" si el President fos en Mas? Evidentment que no. Vostè és també dels que defensa (CyU) que encara hi han dos categories de catalans. No se encara com no han tingut la gran pensada de fer un carnet per punts de bon català: No coneix el Virolai, 2 punts menys; no menja pa amb tomàquet, dos punts menys; no porta el ruc català al cotxe, dos punts menys; no veu amb porró, dos puntets menys i ... com la seva meravellosa proposta del carnet per punts per a immigrants.

china ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.