dilluns, 12 de gener del 2015

S'acaba el termini per participar en l'enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana


Aquest dijous, 15 de gener de 2015, acaba el termini per participar en l'enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana. Just aquell dia haurem fet recollida d'enquestes durant un any natural.

La voluntat inicial era recollir almenys un miler d'enquestes. Era una fita ambiciosa, però no imprescindible. Valorem molt més la diversitat dels perfils dels participants, pel que fa a localitat de naixement o d'estada, edat i sexe, que no pas aconseguir una xifra rodona d'enquestes.

Segurament ens quedarem pels volts de les 900 enquestes. Som conscients que emplenar l'enquesta, amb els gairebé 500 refranys classificats en 15 temes i dels quals us demanàvem variants i que n'afegíssiu més era una empresa laboriosa, complexa i que no tothom estava disposat a fer d'una manera altruista.

Hem intentat compensar aquest esforç prometent als participants que disposarien abans que ningú del resultat del rànquing de l'estudi, que els farem arribar a la seva adreça de correu electrònic i finalment hem pogut comprometre'ns també a fer una edició digital del refranyer temàtic amb què hem treballat l'enquesta i lliurar-la, també gratuïtament, a tots els participants.

I teniu també el nostre agraïment més sincer. Amb aquestes dades esperem poder fer un bon estudi, seriós i aprofundit sobre l'ús real i usual dels refranys en tot l'àmbit lingüístic de la llengua catalana.
Moltes gràcies a tots els participants i animem els qui encara hi vulgueu participar a què ho feu abans de dijous. Mireu les instruccions en aquesta imatge i aneu al web del projecte: