dimecres, 15 de juliol de 2015

Ja tenim rànquing als refranys més usuals de la llengua catalana!


Aquesta setmana passada els coordinadors de l'enquesta dels refranys més usuals de la llengua catalana vam participar al 17è Col·loqui de l'AILLC (Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes), a València i vam oferir les primeres dades amb el resultat del rànquing definitiu dels 10 refranys més valorats. En concret, el resultat ha estat:
  1. Més val sol que mal acompanyat 
  2. Feta la llei, feta la trampa 
  3. Hi ha més dies que llonganisses 
  4. Com més serem, més riurem 
  5. Qui paga, mana 
  6. La primavera la sang altera 
  7. A poc a poc i bona lletra 
  8. A la tercera va la vençuda 
  9. Les aparences enganyen 
  10. Tots els camins van a Roma
Aquest rànquing és fruit d'atorgar dos punts als refranys valorats amb una "U" (usuals), un punt als valorats amb una "S" (els conec) i zero punts als valorats amb una "N" (no els conec).

Vam donar alguna altra dada estadística, com ara "que la participació s’ha centrat en més d’un 83% al Principat i que, per a cada home, hi han pres part dues dones. D’altra banda, la mitjana d’edat dels participants s’ha situat als 51 anys, essent-ne la moda (és a dir, l’edat més repetida) els 50 anys. A això cal afegir que el participant més jovenívol tenia 14 anys, mentre que el més provecte, 93", tal com podreu llegir al blog del projecte.

Durant aquests primers dies de juliol, els participants heu d'haver rebut a la vostra adreça de correu electrònic un document digital en pdf amb el rànquing dels 25 més votats i el següent compromís és oferir-vos una publicació digital il·lustrada amb els vora 500 refranys utilitzats en l'enquesta. Però això ja serà a partir del setembre.

Bon estiu!

[Més informació a http://www.refranysmesusuals.cat]
Publica un comentari a l'entrada