dimarts, 11 d’abril del 2006

Fer ping o fer ploff!!

Des de sempre he tingut molt present intentar dotar de qualitat tot allò que faig: des de les coses més petites i intrascendents, fins a les més importants. I apartar-me de la mediocritat.

I aquest camí, l'intento també traçar en tot allò que m'envolta. I ho exigeixo a les amistats, als serveis que utilitzo o a les empreses, amb o sense afany de lucre, que la meva activitat diària m'acosta.

I trio. Quan em deixen, que de vegades no hi ha alternativa.

Així, per exemple, existeixen uns portals que volen potenciar la comunitat de weblogs en català, i que ofereixen, a més d'un directori temàtic d'aquests diaris, un llistat amb els darrers actualitzats.

Tot correcte. Fan el seu servei i són útils per veure la vitalitat de la blogosfera catalana i, alhora, serveixen de promoció dels weblogs que, d'una manera senzilla, poden promocionar el seu lloc i comunicar els canvis que s'hi van produint. Tan senzill com fer un ping cada vegada que actualitzes el teu blog.

Doncs això tan senzill que fins i tot els usuaris més destralers acabem aprenent, resulta que no és així de fàcil per als diversos portals que ofereixen aquest servei. Per a blogs en català, jo conec Bitácoles i Catapings.




Quan vaig crear el blog a l'agost passat, vaig intentar donar-me d'alta en ambdós portals. Bé, al principi hi havia alguns problemes amb Blogger, però finalment els van acabar solucionant amb l'opció del ping manual. Ho reconec: no en sé més i l'única manera que tinc d'aparèixer en el llistat d'actualitzats és anant al lloc web i fent un ping manual. Hi ha automatitzacions possibles, però com que no sé com es fan i tampoc faig un article diari ni m'he de donar d'alta en vint-i-cinc llocs, doncs, ja m'està bé passejar-me per aquells portals i així, de pas, tafanejo els weblogs acabats d'actualitzar.

Així, mentre amb Bitácoles tot ha estat bufar i fer ampolles, a hores d'ara, encara no he aconseguit sortit mai al llistat de Catapings. Sí, sí: MAI.

I m'hi he donat d'alta com a usuari. I hi he enviat més de dos i més de tres (crec) escrits a través del formulari de contacte explicant la meva situació. I res.

Més de mig any després, m'he decidit de treure el seu enllaç del meu blog i oblidar-me'n. Nul servei. Mala gestió. Comunicació zero. Bye, Pingu! Segueix dormint, tranquil!

Us recomano Bitácoles. L'altra cara de la moneda.

6 comentaris:

Bernat ha dit...

Per fer pings automàticamen podeu utilitzar aquesta eina: http://bbb72.homelinux.org/fbping

Anònim ha dit...

Estava llegint aquest article i bé, a mi m'ha passat al contrari, a catapings a la primera em van incloure a les actualitzacions i els pings automàtics van molt bé, en canvi a bitàcoles, no només van trigar molt a agafar el blog, sino que no varen contestar cap email que els hi vaig enviar i ara no surto a les actualitzacions automàtiques, ho haig de fer de manera manual ... així que imagino que aixo depen un mica de la sort!

Salutacions

Anònim ha dit...

A mi hem passa el mateix que a la Bruixeta, catapings tot a la primera, bitacoles... no hi ha manera, encara estic epserant que responguin el correu que els hi vaig enviar.
Pel que sembla, bitacoles.net està de capa caiguda ja, i crec que no l'hi queda massa temps de vida.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Bernat, Bruixeta, Gerry, gràcies pels vostres comentaris.

Jo sempre ho he de fer manual, encara no he sabut com fer-ho automàticament des de Blogger.

En aquests moments em funciona correctament amb Catapings (des que van fe la migració al .CAT), Bitacoles.net i Bitacoras.com.

Però ja us dic, faig pings manuals cada cop que faig un comentari nou.

Em sembla que en tots abans has de donar d'alta el blog, perquè surti al seu directori i en el cas de Bitacoles.net he de fer acabar l'adreça URL amb una barra final "/". O sigui: http://vpamies.blogspot.com/ i no pas http://vpamies.blogspot.com .

I l'adreça d'en Bernat em dóna error i no sé com provar això dels pings automàtics...

Anònim ha dit...

Doncs la veritat, jo també he trobat molt més fàcil Catapings. Amb Bitàcoles he tingut problemes i tot per a donar-me d'alta...

Pel que fa a pings, tot just n'he fet un de manual a catapings i ha sortit immediatament, i pel que veig, el ping automàtic també el fa bé (jo uso WordPress...)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Diuen que de savis és rectificar. Actualment em van bé tots dos serveis i són els que utilitzo habitualment per comunicar les actualitzacions dels meus blogs.