dimarts, 11 d’abril de 2006

Fer ping o fer ploff!!

Des de sempre he tingut molt present intentar dotar de qualitat tot allò que faig: des de les coses més petites i intrascendents, fins a les més importants. I apartar-me de la mediocritat.

I aquest camí, l'intento també traçar en tot allò que m'envolta. I ho exigeixo a les amistats, als serveis que utilitzo o a les empreses, amb o sense afany de lucre, que la meva activitat diària m'acosta.

I trio. Quan em deixen, que de vegades no hi ha alternativa.

Així, per exemple, existeixen uns portals que volen potenciar la comunitat de weblogs en català, i que ofereixen, a més d'un directori temàtic d'aquests diaris, un llistat amb els darrers actualitzats.

Tot correcte. Fan el seu servei i són útils per veure la vitalitat de la blogosfera catalana i, alhora, serveixen de promoció dels weblogs que, d'una manera senzilla, poden promocionar el seu lloc i comunicar els canvis que s'hi van produint. Tan senzill com fer un ping cada vegada que actualitzes el teu blog.

Doncs això tan senzill que fins i tot els usuaris més destralers acabem aprenent, resulta que no és així de fàcil per als diversos portals que ofereixen aquest servei. Per a blogs en català, jo conec Bitácoles i Catapings.
Quan vaig crear el blog a l'agost passat, vaig intentar donar-me d'alta en ambdós portals. Bé, al principi hi havia alguns problemes amb Blogger, però finalment els van acabar solucionant amb l'opció del ping manual. Ho reconec: no en sé més i l'única manera que tinc d'aparèixer en el llistat d'actualitzats és anant al lloc web i fent un ping manual. Hi ha automatitzacions possibles, però com que no sé com es fan i tampoc faig un article diari ni m'he de donar d'alta en vint-i-cinc llocs, doncs, ja m'està bé passejar-me per aquells portals i així, de pas, tafanejo els weblogs acabats d'actualitzar.

Així, mentre amb Bitácoles tot ha estat bufar i fer ampolles, a hores d'ara, encara no he aconseguit sortit mai al llistat de Catapings. Sí, sí: MAI.

I m'hi he donat d'alta com a usuari. I hi he enviat més de dos i més de tres (crec) escrits a través del formulari de contacte explicant la meva situació. I res.

Més de mig any després, m'he decidit de treure el seu enllaç del meu blog i oblidar-me'n. Nul servei. Mala gestió. Comunicació zero. Bye, Pingu! Segueix dormint, tranquil!

Us recomano Bitácoles. L'altra cara de la moneda.
Publica un comentari a l'entrada