dijous, 23 de desembre de 2010

Formularis paremiològics: la feina col·laborativa

Deia al febrer de 2008 (i ara ho actualitzo amb les dades actuals, a desembre de 2010):

Vols ajudar-me a incrementar
la base de dades de refranys?

Porto més d'una dècada gairebé tres lustres recollint i informatitzant refranys, frases fetes, proverbis, embarbussaments, aforismes... parèmies en general, des de les més diverses fonts, ja siguin escrites i orals. Això m'ha permès arribar a la gens menyspreable xifra de 250.000 360.000 registres catalogats i documentats, amb informacions ben diverses, en funció de la font consultada i buidada.


En aquelles llunyanes dates de 2008, també obria els primers formularis col·laboratius a través de Google Docs, perquè em féssiu arribar les vostres col·laboracions en diverses àrees dels materials que recullo. Concretament en tinc oberts ara mateix 5:
  1. Per a fonts orals, hi ha un formulari senzill, amb pocs camps, perquè no em calen gaires  informacions. He rebut 45 formularis.
  2. Per a fonts escrites o web, m'interessaria que em fessiu arribar el màxim de dades possibles i per això he previst un formulari amb molts més camps, reflex de la base de dades amb la qual treballo habitualment. He rebut 16 formularis
  3. Per al mapa de paremiologia tòpica, el formulari us permet que em feu arribar dites tòpiques o referides a pobles. Ja n'han arribat 53.
  4. Per al Diccitionari, també ens podeu fer arribar les citacions d'autor que hi vulgueu veure publicades. N'han arribat 165.
  5. Vaig obrir un formulari per al Top ten de refranys catalans, projecte ja tancat, a través del qual em van arribar 36 formularis amb els 10 refranys que demanava.
Tot plegat, més de 300 aportacions que valoro moltíssim i que m'ajuden a completar la feina que faig.
Les citacions del Diccitionari, les publiquem directament al blog, després de revisar-les i comprovar-les. Els dos primers formularis fan créixer les informacions de la meva base de dades de paremiologia. I el mapa de paremiologia catalana va creixent amb les dades dels pobles que em feu arribar. Aquest projecte rebrà un impuls important d'aquí uns mesos. No avanço més esdeveniments per ara...

Quan vaig decidir-me a apostar per la paremiologia catalana des d'Internet, tenia clar que havia de ser un lloc de diàleg, de col·laboració i obert a tothom que hi vulgués dir la seva.

El blog era el format ideal i els formularis són una eina més a tenir en compte.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració!
Publica un comentari a l'entrada