dimarts, 18 d’octubre del 2011

Presentació de Des del rovellet de l'ou d'Elx, de Joan-Carles Martí i Casanova

Aquesta tarda-vespre, a les 18.30 h, a la Sala Pi i Sunyer de l'Institut d'Estudis Catalans (C. del Carme, 47, de Barcelona), Joan-Carles Martí i Casanova ens presenta el seu llibre Des del rovellet de l'ou d'Elx.

El llibre l'han publicat a Voliana Edicions, una editorial d'Argentona (Maresme) dirigida per Jordi Solé i Camardons, i ens expliquen que «són vint-i-tres escrits en els quals es reflexiona sobre la gran ciutat a la fita sud de la catalanitat cultural. El rovellet de l’ou és la denominació tradicional del centre històric. Es reflexiona sobre el Misteri d’Elx, el model lingüístic valencià, la riquesa del català de la frontera sud, la història, uns elxans il·lustres, alguns oblidats a casa; i les relacions sempre complicades amb Alacant i València. Ens apropa el seu petit gran país d’una vitalitat lingüística amagada, insospitada i menystinguda nord enllà de la línia Biar-Busot. Ens retrata alguns dels personatges que feren possible la represa lingüística de l’Extrem Sud del País Valencià a la segona meitat del segle XX. »

 I qui és Joan-Carles Martí i Casanova? Del perfil del seu blog Extrem Sud del País Valencià: d'Elx a Guardamar, de lectura molt recomanada, n'extrec una breu biografia: «Fill d'elxans ciutat on viu des de 1973 havent viscut a Marsella i a Sydney. Llicenciat en traducció-interpretació (especialitat anglès) per la Universitat d'Alacant i diplomat universitari en turisme. Cap d'Exportació calçat (1976-83). Tècnic de turisme de l'Ajuntament d'Elx (1985-2007). Cap del Servei de Turisme i de Residents Estrangers de l'Ajuntament de Guardamar. Vinculat a l'esquerra nacionalista, l'activisme cultural i lingüístic de mitjans 70 ençà. President fundacional d'El Tempir d'Elx (1993-2008) Director de la revista de sociolingüística El Tempir (1994-2006). President fundacional Federació d'Associacions Llengua Catalana FOLC (2005-07) amb seu a Tortosa. Membre co-fundador de la llista Migjorn de lingüística catalana. Vicepresident actual El Tempir d'Elx, membre del Consell de Redacció de "Llengua Nacional" (Barcelona) i del setmanari El Punt (València)...»

Hi ha obert un esdeveniment obert al Facebook, amb més informació, on us podeu apuntar si penseu venir. A mi em fa molta il·lusió veure'l i conèixer-lo personalment. No desaprofitaré l'ocasió que és a Barcelona!