dijous, 17 de setembre del 2015

2-3 d'octubre de 2015: I Jornades de llengua i literatura al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya

El primer cap de setmana d'octubre, el divendres 2 i dissabte 3, al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya hi fan les I Jornades de llengua i literatura. L'expressió escrita entre l'alumnat de secundària. Antoni M. Badia i Margarit i Joaquim Molas Batllori, in memoriam.

Una oferta formativa per a tenir en compte en aquest inici de curs (per tant, cal inscripció prèvia) i, per la part que em toca, us he de dir que jo hi faig un taller d'hora i mitja la tarda de divendres, de 18.30 h a 20.00 h, sobre Parèmies:


Taller 2
Parèmies, Víctor Pàmies, lingüista especialitzat en paremiologia (ciència que estudia els refranys i els proverbis). Sobre Parèmies
Taller teoricopràctic que consta d'una primera part sobre la història de la paremiologia, amb un repàs del pas de l'oralitat al paper i del paper a internet i finalment un repàs d'iniciatives a la xarxa per trobar material sobre dites i refranys catalans, fent esment d'alguns recursos innovadors que adapten els refranys a les noves tecnologies, com ara el mapa sobre paremiologia tòpica (feta sobre Google Maps), l'enquesta del Top ten de refranys catalans i l'estratègia de recollida de dades (tot a través d'internet i les xarxes socials), actualitzada i renovada amb una nova enquesta per determinar els refranys més usuals de la llengua catalana i la vitalitat de la paremiologia a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Pinterest, etc.).