dijous, 8 de març del 2007

Enllaços.d'actualitat. La Tafanera

Avui us vull recomanar un lloc que s'emmarca de ple dins la filosofia de les xarxes socials que s'estan implantant al costat del concepte de Web 2.0 de la Xarxa d'Internet.

Es un sistema de promoció de notícies, es diu La Tafanera i aprofita el programari del meneame de Ricardo Galli.

El funcionament és ben senzill. Els usuaris registrats del lloc hi pengen notícies i són els visitants de la Tafanera (usuaris registrats o passavolants) els que marquen l'índex de popularitat de cada notícia perquè sigui promocionada a portada o perquè caigui en l'oblit.

Per tant, la gràcia del lloc resideix en aportar-hi notícies que puguin resultar d'interès a la gent, perquè les voti, i en votar aquelles notícies que realment t'interessen, perquè surtin publicades. Ho expliquen molt bé en un apartat de preguntes freqüents.

Les notícies es classifiquen per temàtica i qui les publica les pot etiquetar amb aquelles etiquetes que cregui que representen millor el seu contingut.

Haureu vist que en cada article de [Raons que rimen] hi apareix una icona amb l'orella de la Tafanera. És un pluggin (programet addicional) que permet enviar alguna notícia d'aquest blog automàticament a la Tafanera.