dilluns, 5 de març de 2007

Política municipal?

Aprofundiré ara en un dels apartats de l'article Vallromanes al NET. En concret, intentaré fer una anàlisi del que podem esperar dels nostres aspirants a governants pel que fa a la seva presència i vitalitat al NET. Deixo altres consideracions polítiques per a altres analistes més capaços i informats que jo.

Jordi Gomara ens facilita un apartat amb els Partits polítics de Vallromanes (en ordre alfabètic) al seu Espai Vallromanes. Són 6: CiU, ICV, iVall, MxV-Esquerra, PP i PSC.

No us espanteu. Som-hi! Poso un "+" o un "-" davant de cada comentari, segons sigui positiu, negatiu o "+-" si pot valorar-se tan positivament com negativament (per diversos aspectes).

Algunes consideracions, seguint també un rigorós ordre alfabètic i intentant no entrar en consideracions "polítiques", més enllà del que ells mateixos ens ofereixen a través d'Internet.


1. CiU - Darrera actualització: 7.4.2003. El gas arriba a Vallromanes.

- Només 3 notícies de rabiosa actualitat... del 2003.
- Encara no tenim programa per al 2007-2011.
- Encara no tenim candidatura.
- Tret de les sigles, només tenim notícia de Cabot mare i Cabot fill com a integrants d'aquesta formació política.
- No hi ha apartat participatiu per als visitants.
- El darrer butlletí «Parlem-ne» és de maig de 2003.


2. ICV - "Network error". [Actualitzo al vespre: Darrera actualització: 5.3.2007. Eclipsi de lluna des de Vallromanes.]

- Potser hauríem de canviar el nom de la formació per "Network error", perquè el servidor on tenen hostatjat el web falla més que una escopeta de fira.
+ Però recordo que tenien força notícies d'aquest darrer mes. Són els que semblen haver començat campanya més d'hora.
+- Encara no tenim programa per al 2007-2011. Encara que comencen a apuntar-lo en notícies d'actualitat.
+ Han presentat el candidat (no la resta de la llista).
- No sabem qui integra aquesta formació.
+- Apartat de fòrum inactiu i poc mantingut. Però és un intent de tenir un mitjà de comunicació amb les persones que llegeixen el seu web.
- Com els companys del PP, els caldria un curset accelerat de català fàcil o anar tirant del traductor automàtic i del corrector del processador de textos.
+ [Editat el 21-5-2007] Gairebé sense temps per estrenar-se, surt una setmana abans de les eleccions el lloc del candidat, David Carrillo. Comparteix informacions amb el lloc principal del partit i hi ha previst espai per a fitxers multimèdia (a dia d'avui encara no n'hi ha cap), un espai per al programa electoral i per a la seva biografia.


3. iVall - Darrera actualització: 3.3.2007. Complint compromisos.

+ En l'apartat de notícies, salvats per la campana. Sembla que acaben d'engegar la maquinària propagandística, amb dos articles d'aquest mes i un díptic repartit per les bústies demanant l'opinió dels vallromanins. Després, ens hem de remuntar a un article de desembre, un de setembre i un d'abril de l'any passat.
+- Tenen un butlletí que... oh!, casualitat, es diu com el butlletí de l'Ajuntament. Bé, de fet és un retalla i enganxa del butlletí municipal.
- Encara no tenen programa per al 2007-2011.
+ Sabem qui és la candidata.
+ Hi ha l'organigrama del partit.
- L'agenda és buida i no hi ha apartat participatiu per als visitants.


4. MxV-Esquerra - Darrera actualització: 18.2.2007. El POUM inundat d'al·legacions.

+ L'apartat de notícies se salva justet. L'actualitat ve representada per 1 notícia de febrer de 2007, 4 del gener i dues de desembre del 2006.
- Encara no tenim programa per al 2007-2011.
- Encara no tenim candidatura pública en el web [Afegeixo després del comentari1: David Ricart i Miró ha obert el seu blog com a candidat a l'alcaldia].
- Encara hi ha la presentació de la coalició de l'abril de 2003, amb la candidatura de Violant Mascaró.
- No sabem tampoc qui integra aquesta formació política (el web no ho diu).
+ Publica un butlletí, que des de setembre de 2006 és mensual.
- No hi ha apartat participatiu per als visitants.
+ Podem considerar aquí el blog de Josep Sagarra, POUM a Vallromanes, atès que va de número 4 d'aquesta candidatura, com anuncien el 6 de març en el lloc web de MxV-Esquerra.


5. PP - Darrera actualització: 4.3.2007. Más de lo mismo.

- No tenen lloc corporatiu. Només podem saber d'ells a través d'un blog de Terra, amb propaganda inclosa (suposo que no deuen ser els espónsors: todo para decorar tu casa, Cuenta naranja...). Esperem que el candidat no porti la samarreta plena d'enganxines "a lo Fernando Alonso" per patrocinar la campanya.
- El blog és bilingüe: castellà més o menys correcte, català molt deficient. Havent-hi en l'actualitat eines per fer traduccions automàtiques a molt diverses llengües, penso que haurien d'escriure en l'idioma que els és més còmode d'escriure, sense impostacions, i qui ho vulguéssim en la nostra llengua ja pitjaríem el botó de la traducció automàtica. Segur que sortirien menys faltes!
+ Sabem qui és el candidat.
- Intuïm l'organigrama del partit (tandem?), per articles del blog.
- Encara no tenim programa per al 2007-2011.


6.PSC - Darrera actualització: 7.2.2007. Isabel Erenas encapçalarà la llista del PSC a Vallromanes.

- L'apartat d'actualitat és absolutament deficitari.
+ Sabem qui és el candidat.
- Encara no tenim programa per al 2007-2011.
- No sabem qui integra aquesta formació
- Hi ha previst un apartat de fòrum, però està inactiu i sense cap comentari.
+ [Editat el 20-4-2007]. Amb cert retard, però ja és accessible el lloc web de la candidata a l'alcaldia, Isabel Erenas. Per l'adreça del lloc, que fa referència explícita a les eleccions locals del 2007, pensem que no tindrà continuïtat i només serà accessible durant la campanya electoral. És una llàstima.

En resum: els nostres polítics encara tenen un deute pendent amb la seva visibilitat a Internet. I l'Ajuntament també. Ara com ara es fa molt difícil trobar informació actualitzada i "signada" de qualsevol de les 6 formacions polítiques que d'aquí un parell de mesos llargs rebran (o no) els nostres vots.

I tampoc s'hi val donar-li corda al lloc web quatre dies abans de les eleccions i deixar-lo estar estàtic fins a la pròxima comtesa.
Publica un comentari a l'entrada