dilluns, 12 de novembre del 2007

Recull de dites populars catalanes


L'any 2001, quan creava la meva primera pàgina web sobre paremiologia i refranys, em deixava portar per la il·lusió de poder compartir uns coneixements i continguts arreplegats amb constància i dedicació durant una colla d'anys, amb el convenciment que era un camp prou verge i inexplorat per poder-hi aportar el meu gra de sorra.

Aquesta mateixa il·lusió i avidesa de trobar i catalogar la informació existent em va portar a fer-me editor de l'Open Directory Project, precisament en la categoria de frases fetes i enigmística. Arribava a una categoria sobre la llengua catalana amb vora 300 enllaços que vaig ajudar a engreixar fins als 1.500 actuals.

En aquest desert, ja des el primer moment, brillava amb llum pròpia el lloc web de Francesc Roig, el Recull de dites populars catalanes, tants anys allotjat als servidors d'Arrakis, i que amb l'aparició del domini PuntCat, no ha trigat a fer el salt a un nou domini: http://www.ditespopulars.cat/ .

La particularitat d'aquest lloc és que, a partir d'una senzilla estructura temàtica (13 apartats per a refranys i algun altre per a palíndroms o jocs de paraules, per exemple) i la participació activa dels lectors, ha bastit una recopilació de més de 3.300 refranys, que engreixa i actualitza amb certa assiduïtat.

En Francesc ha fet de mediador entre la tradició oral i la participació dels seus lectors, oferint un lloc coral de visita obligada per als amants d'aquest tema.

Apa, no us esteu d'ajudar-lo a incrementar el seu refranyer!

2 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Gràcies per aquests granots de sorra tan importants. Feu una gran feina, més de la que us penseu.

Endavant!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

El lloc del Francesc Roig us el recomano. És dels degans a la xarxa en recopilacions de refranys