dissabte, 16 de gener de 2010

Actes finals de cloenda de l'Any Amades

Serà un cap de setmana Amades intens. Tan intens, que m'hauré de partir i ser present a dos llocs alhora. Per sort, la Catosfera és atemporal i sense espai definit i em permetrà ser a l'acte de cloenda que farem a Vallromanes, a la plaça de l'església a les 12 en punt del migdia.
DIUMENGE 17 DE GENER A LES 12h. A LA PL. de L'ESGLÉSIA. CLOENDA DE L'ANY AMADES.

Vine a la plaça de l'església a conèixer una mica més d'en Joan Amades de la mà d'en Víctor Pàmies, i amb la col.laboració d'en Carles Oliete, del Grup Poètic de Vallromanes i el Grup de Teatre Xerrameca.
Farem la lectura del manifest, jo parlaré una mica de Joan Amades, destacant alguns aspectes rellevants de la seva biografia i bibliografia i comentant l'origen d'alguna dita o refrany que ens ha llegat i un recull comentat de refranys sobre pobles de la comarca i alguns altres sobre la festivitat de Sant Antoni.

Un acte senzill que se suma als actes que més de 60 municipis faran a la mateixa hora per clore conjuntament l'Any Amades des de les seves places majors. Llàstima que per una setmana no ha coincidit amb la festa d'hivern de Vallromanes, Sant Vicenç, i els actes dels Tres Tombs a Vallromanes. Però bé, tindrem festa al poble dues setmanes seguides. «No hi ha mal que per bé no vingui», ens diria el mateix Amades!

Ahir, divendres, es va fer la clausura institucional de l'Any Amades al Palau de la Generalitat. Ple de gom a gom, amb un acte teatralitzat, atípic, amb ritme i desenfadat, vam sentir el manifest llegit per Pere Cañellas, president de l'Associació Joan Amades, l'antropòleg Manuel Delgado parlant de la gestualitat de Joan Amades i els parlaments de Josep-Lluís Carod Rovira, vicepresident de la Generalitat de Catalunya, i de Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació.

I demà la Catosfera també serà a l'alçada de l'esdeveniment. Demà farem d'Internet la plaça major de la cultura popular.

No us ho perdeu pas!
Publica un comentari a l'entrada