dijous, 20 de maig de 2010

Top ten dels refranys catalans: 1.000 primeres enquestes

Dilluns, dos mesos i mig després d'iniciar la recollida de dades per intentar determinar els refranys més populars de la llengua catalana, he arribat ja a la xifra de 1.000 enquestes rebudes. Gràcies a tots els que ho heu fet possible!

Però com he anat anunciant, aquest era un objectiu de mínims i seguiré recollint dades fins a Sant Joan.

Unes quantes dades estadístiques.

Encara sóc lluny de l'objectiu ideal de distribució d'informants d'acord amb el percentatge de població de tots els Països Catalans, que hauria de ser aquesta:

Amb les primeres 600 enquestes, vaig comprovar que hi havia una desviació important d'aquest ideal, amb una mostra excessiva del Principat de Catalunya respecte de la resta de territoris (81,5 %) i amb un percentatge important d'enquestes sense completar dades dialectals o amb dades corresponents a influències de diversos territoris (7 %).

A partir d'aquí, amb una campanya més dirigida cap als territoris menys representats de la mostra, he aconseguit redreçar una mica la situació, però encara que no és la ideal. Amb tot, l'objectiu d'aconseguir prou enquestes de les diverses zones dialectals per poder oferir resultats sectorials és una realitat, encara que cal seguir treballant-hi:

Així, hem passat del 81,5 % d'enquestes del Principat a un 73,7 %. I el País Valencià i les Illes gairebé han doblat percentatges, situant-se en un 13,9 % i 4,80 %, respectivament (encara a mig camí del percentatge ideal).

Encara sou a temps de participar-hi! I encara podeu convidar amics i coneguts a fer-me arribar la seva llista de refranys. Us recordo les normes que cal seguir:
  1. Feu una llista (de memòria, sense consultar llibres ni parlar amb ningú) dels 10 primers refranys catalans que us vinguin al cap.
  2. Envieu-me aquesta llista al meu correu personal: vpamies@gmail.com (no deixar-ho escrit enlloc per no condicionar les respostes d'altres persones que vulguin participar).
  3. Indiqueu-me d'on sou o on heu viscut majoritàriament (municipi i comarca) perquè jo pugui després extrapolar dades i oferir resultats per zones dialectals.
Publica un comentari a l'entrada