dissabte, 17 de juliol de 2010

Llibres - 38 - Maluquer (1936): Els vells, font d'aforismes


Maluquer, Albert (1936): Els vells, font d'aforismes. Barcelona, Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis. Segona edició, 46 pàg.

ISBN: ---

Entrada a Library Thing.
La meva biblioteca paremiològica va creixent dia a dia. Tens algun exemplar que voldries veure-hi ressenyat i que passi a formar part del meu cabal paremiològic? Envia'm un correu a vpamies [at] gmail [dot] com i et diré on me'l pots fer arribar.

A finals del 2009, la biblioteca paremiològica està integrada per vora 400 exemplars diferents i la base de dades paremiològica ha arribat a 300.000 registres.

5 comentaris:

zel ha dit...

Jo només arreplego tresors de vell si es tracta de contes...i a Menorca he trobat dos tresors petits, en menorquí!!!!!!!

vpamies ha dit...

Zel, jo arreplegaria moltes més coses de les que poden encabir les lleixes de la meva biblioteca. Per tant, l'espai m'obliga a ser més selectiu del que voldria.

Una altra opció: donar aquells materials que sé que podré consultar quan vulgui a algú que ho recull. Com per exemples: els diccionaris cap a Cal Puigmalet!! :-)

Manel Aljama ha dit...

Hola zel i vpàmies. Estic d'acord però en el meu cas les biblioteques municipals de Sabadell (ciutat sense cinemes en VO), s'estan convertint en lloc de consulta de CD, DVD i "best sellers". Els llibres d'Olga Xirinacas i altres estàn al "magatzem". Tota la selecta col.lecció del Centre Parroquial Sant Vicenç està en un raconet al fons... En el meu cas, m'asseguraria ben bé i fer una donació és ficar en un armari una obra que cal tenir disponible...

Manel Aljama ha dit...

M'havia deixat:

- El Centre Parroquial Sant Vicenç porta més de 40 anys dedicat a la promoció del teatre i ha aconseguit importants fites.

- Fa pocs dies en un períodic un lector de biblioteca de barri a Barcelona es queixava que els fons literari pssava ara la "nova" biblioteca municipal i tenia exactament la mateixa por: que anés a l'armari deixant als prestatges les "novetats", CD, DVD, cuina, viatges i poc més.

vpamies ha dit...

Manel, no sóc potser el més indicat per parlar-te del funcionament de les biblioteques i dels seus fons. Al meu poble, Vallromanes, no hi ha biblioteca municipal, ni de la diputació ni de res. Només ve el Bibliobus un dia a la setmana.

Ara bé, el meu funcionament amb les biblioteques no sempre és mirant què hi ha al prestatge de novetats, sinó que cerco per catàleg i ho demano.

És impossible tenir a l'abast tot el cabal de la biblioteca i m'imagino que intenten rendibilitzar al màxim l'espai amb novetats i les peticions més usuals dels usuaris.