dissabte, 17 de juliol del 2010

Llibres - 38 - Maluquer (1936): Els vells, font d'aforismes


Maluquer, Albert (1936): Els vells, font d'aforismes. Barcelona, Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis. Segona edició, 46 pàg.

ISBN: ---

Entrada a Library Thing.








La meva biblioteca paremiològica va creixent dia a dia. Tens algun exemplar que voldries veure-hi ressenyat i que passi a formar part del meu cabal paremiològic? Envia'm un correu a vpamies [at] gmail [dot] com i et diré on me'l pots fer arribar.

A finals del 2009, la biblioteca paremiològica està integrada per vora 400 exemplars diferents i la base de dades paremiològica ha arribat a 300.000 registres.

5 comentaris:

zel ha dit...

Jo només arreplego tresors de vell si es tracta de contes...i a Menorca he trobat dos tresors petits, en menorquí!!!!!!!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Zel, jo arreplegaria moltes més coses de les que poden encabir les lleixes de la meva biblioteca. Per tant, l'espai m'obliga a ser més selectiu del que voldria.

Una altra opció: donar aquells materials que sé que podré consultar quan vulgui a algú que ho recull. Com per exemples: els diccionaris cap a Cal Puigmalet!! :-)

Manel Aljama ha dit...

Hola zel i vpàmies. Estic d'acord però en el meu cas les biblioteques municipals de Sabadell (ciutat sense cinemes en VO), s'estan convertint en lloc de consulta de CD, DVD i "best sellers". Els llibres d'Olga Xirinacas i altres estàn al "magatzem". Tota la selecta col.lecció del Centre Parroquial Sant Vicenç està en un raconet al fons... En el meu cas, m'asseguraria ben bé i fer una donació és ficar en un armari una obra que cal tenir disponible...

Manel Aljama ha dit...

M'havia deixat:

- El Centre Parroquial Sant Vicenç porta més de 40 anys dedicat a la promoció del teatre i ha aconseguit importants fites.

- Fa pocs dies en un períodic un lector de biblioteca de barri a Barcelona es queixava que els fons literari pssava ara la "nova" biblioteca municipal i tenia exactament la mateixa por: que anés a l'armari deixant als prestatges les "novetats", CD, DVD, cuina, viatges i poc més.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Manel, no sóc potser el més indicat per parlar-te del funcionament de les biblioteques i dels seus fons. Al meu poble, Vallromanes, no hi ha biblioteca municipal, ni de la diputació ni de res. Només ve el Bibliobus un dia a la setmana.

Ara bé, el meu funcionament amb les biblioteques no sempre és mirant què hi ha al prestatge de novetats, sinó que cerco per catàleg i ho demano.

És impossible tenir a l'abast tot el cabal de la biblioteca i m'imagino que intenten rendibilitzar al màxim l'espai amb novetats i les peticions més usuals dels usuaris.