dimarts, 10 d’agost de 2010

Centenari del naixement de Màrius Torres


El dilluns 30 d'agost farà cent anys que va néixer Màrius Torres (Lleida, 1910 - Puig d'Olena, 1942), poeta català i promesa estroncada per una mort prematura.

Carme Rosanas ha donat el tret de sortida. Bé, no ben bé, que ja fa dies que se'n parla i es fan coses dedicades al centenari del naixement del poeta.

De fet, la guspira de fer aquest homenatge la podem trobar en un escrit de Lluís Gil, que des del seu blog La paraula escrita, a mitjan febrer, ja se'n feia ressò. Allà, als comentaris, amb la Carme i el Lluís vam parlar-ne, d'organitzar un altre homenatge blogaire.

30 d'agost! Dilluns! Potser a molts us agafarà de vacances, o tot just havent tornat. Els més previsors, deixarem preparats els nostres escrits abans de fer les vacances.

Ja ho sabeu!, com sempre! Només cal que per al dilluns 30 d'agost prepareu un escrit sobre Màrius Torres, en allò que més us agradi o interessi de la seva obra o del personatge i que durant tot aquell dia puguem llegir i comentar escrits dedicats a aquest poeta lleidetà.

Us deixo per si us calen, desendreçats, alguns enllaços que potser us podran ajudar a inspirar-vos o a conèixer el personatge.

Publica un comentari a l'entrada