dilluns, 13 de juny de 2011

Tersereme: Quan al cel hi ha cabretes, a la terra hi ha pastetes

Dilluns passat, 6 de juny de 2011, vaig participar al Tersereme (Tercer Seminari Internacional sobre Refranys Meteorològics), organitzat per la Universitat de Barcelona dins el programa Badare (Base de dades sobre refranys meteorològics de la Romania), amb una ponència molt concisa sobre un refrany meteorològic ben específic: Quan al cel hi ha cabretes, a la terra hi ha pastetes. Comparació entre les dades lexicogràfiques i les obtingudes en enquestes d’ús de refranys catalans

Aquesta dita va aparèixer al Top ten de refranys catalans amb 89 recurrències, i va quedar en la posició 23, amb més d'un 7 % de menció. Vaig agafar les 4 variants més utilitzades pels meus informants i les vaig geolocalitzar al Google maps, amb uns resultats prou sorprenents.

A partir dels resultats obtinguts dels participants del Top ten, vaig fer una teoria de distribució territorial i vaig veure si tenia prou coherència. Després, vaig contrastar aquestes dades amb les dades obtingudes a les fonts escrites de Badare i les fonts escrites de la meva base de dades.

En podeu veure la presentació tot seguit:


I a continuació podeu sentir la gravació de l'àudio de la meva participació:


 

Publica un comentari a l'entrada