dimarts, 20 de març de 2012

Dites.cat

Ja ha sortit el llibre Dites.cat: Locucions, frases fetes i refranys del català, editat per Ed. Barcanova, dins la Col·lecció "Català portàtil", adreçat a català per a adults, bàsicament.

Com diu a la resenya:

«El cabal imprescindible de locucions, frases fetes i refranys del català posats al vostre abast. • Més de 2.600 locucions, frases fetes i refranys del català amb la correspondència en castellà. • Encapçalades per una numeració que ens servirà per localitzar-les còmodament en els índexs. • Definicions concises i clares. • Exemples d’ús. • Expressions sinònimes de les entrades principals. • Dos índexs molt útils: el castellà-català, on podreu localitzar la correspondència catalana d'una expressió en castellà i l'índex català, on podreu resoldre dubtes respecte al significat de dites que ja coneixeu».

La fitxa tècnica, amb dades de la pròpia editorial Barcanova:

Autor: Pàmies i Riudor, Víctor  
Núm de pàgs: 336
Format: 11,00 x 17,80
ISBN: 978-84-489-3041-7
Data de publicació: 22-03-2012
Preu: 6,50 % (IVA inclòs)

En algunes llibreries amb carret de la compra ja hi podeu veure la fitxa:
A poc a poc van veient la llum els mesos de feina d'aquest any passat i d'enguany. I encara queden algunes sorpreses al sarró!

El que m'ha fet més il·lusió d'aquest llibre, a banda de no ser una obra autopublicada, sinó que s'emmarca dins una col·lecció d'eines de català, és que he pogut decidir quin era el cabal lèxic bàsic que havia de conformar el cos del llibre i ha estat treballat tot a partir de la meva base de dades paremiològica, amb consulta a les principals obres lexicogràfiques de fraseologia del català. Espero que us agradi!
Publica un comentari a l'entrada