diumenge, 18 de març del 2012

Vull que Blogger em retorni la meva adreça del blog

Blogger ens ha sorprès desagradablement aquest cap de setmana redireccionant automàticament els antics dominis blogspot.com a blogspot.com.es. És una redirecció automàtica a partir de la zona de les IP.

I ahir a la tarda la xarxa n'anava plena. És la sensació que a cada bugada perdem un llençol i ens queixem per la poca sensibilitat en aquests canvis. Convertir d'una tacada bona part de la Catosfera a un domini .es és un atac gratuït i de conseqüències insospitades.

Hi ha alternatives.

1. la millor alternativa és que Google rectifiqués. S'adonés de l'error del canvi i fes marxa enrere.

2. Hi ha una altra alternativa. Que passa per modificar el codi de la plantilla dels blogs perquè no sigui efectiva la redirecció. És una alternativa senzilla (encara que delicada, com sempre que editem l'html de la plantilla dels blogs, perquè qualsevol error pot comportar la pèrdua irreparable de dades), que explica molt bé Xavier Caballé al seu blog L'home dibuixat. Jo ja ho he fet amb la vintena llarga de blogs que tinc a blogger.

3. Si ja esteu farts d'aquestes cacicades de Blogger, hi ha l'alternativa de mudar-se a altres serveis. N'hi ha de magnífics i amb prestacions semblants a les de Blogger, com ara Wordpress. La migració, des de Wordpress, és gairebé automàtica. Ho expliquen molt bé a Vilaweb, recollint les explicacions del blog de Marc Belzunces, De l'Holocè estant.

Vull veure com evoluciona tot plegat, però començo a estar-ne tip de les decisions unilaterals que pren Blogger en el seu servei de blogs on tens la sensació d'anar perdent qualitat: primer va ser amb les etiquetes, una limitació absurda a menys de 2.000 etiquetes per blog (que van haver de rectificar), després la pèrdua de les subscripcions als comentaris que deixaves en altres blogs (ara no hi ha manera de saber qui et contesta a un comentari deixat, d'una manera senzilla ieficaç). I ara aquesta absurda redirecció a un domini .es.

No em val que em digueu que és un servei gratuït. És un servei que Google ofereix gratuïtament perquè en treu un bon rendiment dels continguts que hi allotja, no en tingueu cap dubte. I Wordpress també és gratuït.

20 comentaris:

Xavier Caballé ha dit...

La culpa no és de Google. WordPress pot fer el mateix qualsevol dia. La raó és ben simple: a ulls de tot el món no som altre cosa que una petita regió d'Europa. La única solució per evitar aquesta mena de problemes és la independència.

Xavier Caballé ha dit...

A l'anterior comentari on deia "una petita regió d'Europa" volia dir "una petita regió espanyola" :)

Xavier Caballé ha dit...

Per cert, actualitza el codi que ara el bloc el tens només visible a l'estat espanyol.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

He de canviar un altre cop el codi a 22 blogs? Ai, Xavier, que t'escanyaré!

Xavier Caballé ha dit...

Ho sento Víctor... ahir a la nit no vaig tenir en compte que el canvi era global :)

Vint-i-dos? La última vegada només en tenies quinze!

Francesc Puigcarbó ha dit...

sincerament se me'n fot. Només és una adreça. A vegades penso que ens l'agafem amb paper de fumar. Ah! i Wordrpress si no pagues és un pal.

Allau ha dit...

Jo no m'hi amoinaria. Si et connectes des de França, tindràs un "fr" a la cua. I fins ara teniem el ".com" i no ens dediquem a la venda a l'engròs precisament.

Mireia ha dit...

Pot ser sí que som una mica "tiquismiquis" però una de les raons per les que vaig escollir blogger per tenir el blog era que hopodia fer tot en català. Ara el .es em molesta, que voleu que hi faci!
Gràcies a l'Eduard per el canvi d'adreça

Júlia ha dit...

La llàstima és que gairebé tothom va començar amb el blocat i aquest va morir d'èxit i de voluntarisme, com ens sol passar tot sovint.

Assumpta ha dit...

Sí, com diu la JÚLIA, jo també vaig començar amb blocat...

Hehehe va, VÍCTOR! ÀNIM! A canviar 22 codis!! :-DDD

Jo, quan vaig veure aquell ".es" gairebé em va agafar un atac de cor... Però és que WordPress és lleig i complicat, no m'agrada :-(

Núria Pujolàs ha dit...

Gràcies, Víctor!...No me n'havia adonat fins ara que ho han explicat al Telenotícies...He seguit les teves recomanacions i a través d'en Xavier ja ho he canviat. Moltes i moltes gràcies!...Un petó!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No és només una adreça. No vull que al meu blog hi consti una adreça .es, precisament perquè .es representa allò que no em permet ser .cat.

Si .es fos un domini corresponent a un país respectuós amb la diversitat plurinacional i plurilingüe que hauria d'albergar, potser no hi tindria tants problemes. Però com que no ho representa, doncs no hi vull participar.

Wordpress no és cap pal. Té unes prestacions semblants (o superiors en segons quins aspectes a Blogger). El que passa és que quan has començat amb un servei, després costa canviar.

Però és una alternativa ben seriosa a Blogger, sense cap mena de dubte.

Anònim ha dit...

I si canvies A Wordpress, tot el blog es queda intacte? A mi tampoc m'agraden gaire els que he vist. Potser és qüestió d'acostumar-s'hi.
Jo també tinc l'adreça .es?????
Sóc molt patata, però si és així ho vull canviar.
I si canviem a Wordpress no passarà igual amb la merda de .es?

Petons Víctor!

Joan Calsapeu ha dit...

Aquesta tarda he intentat migrar a Wordpress i no me n'he sortit: l'ordinador ha quedat penjat quan només havia transferit 40 dels 1097 apunts que hi ha en el meu blog. Potser són les fotos, que pesen massa. Demà ho tornaré a provar. Si Blogger rectifiqués, m'estalviaria un maldecap. Convé molt que expressem el nostre malestar.

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

Es clar! que no és només una adreça. Jo vull viure, parlar, pensar i riure en català com qualsevol altre persona ciutadà del món.I no m'agrada que a casa meva, m'imposin unes normes i unes lleis que jo no he volgut ni els he donat permís.
Cada vegada més persones ho tenim més clar.
La sol·lució passa per ser un país independent dins del marc europeu.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Hola Víctor,
Després del que hem comentat a facebook, que no puc accedir al teu bloc (sense .es) des del Canadà, em sembla que no et queda més remei que migrar a Wordpress o quedar-te amb .es.
Acabo de llegir diversos comentaris negatius sobre Wordpress amb els que no estic en absolut d’acord. Jo sempre he tingut Wordpress i n’estic molt contenta. Quan vaig decidir tenir un bloc, vaig preguntar a la meva universitat, al departament d’informàtica, si hauria de tenir Wordpress o Blogger. Em van insistir que agafés Wordpress. Em varen dir que Wordpress és molt més seriós i que és el que tenen tots els altres professors. Blogger t’ofereix més diversitat quant a colors a la pàgina i alguna altra cosa de tipus estetic, però Wordpress sempre et respon quan els preguntes quelcom i són molt amables. I no és veritat que a Wordpress si no pagues és un pal; jo mai no he hagut de pagar res.
Shaudin

Gabriel ha dit...

Un parell de dies que desconnecto de blogger i em trobo amb tot aquest guirigall.
Potser faré el canvi que comenteu perquè això del .es no m'entusiasme gaire.Confesso que em fa una por terrible modificar la plantilla html i perdre un munt de dades.

També m'ha semblat impactant que sortís la notícia al canal 324.És una notícia que descol·loca a l'usuari català de blogger però tant com sortir al 324? Potser serà qüestió de fer-nos andorrans i en comptes del .es que sorti el .and (o el que li correspongui. Francament no m'importaria)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Jo penso que Wordpress és una alternativa viable i seriosa.

Recordo que vaig fer una versió del Diccitionari quan va jhaver-hi el problema de les etiquetes.

Com que Google va rectificar, va quedar aturada la migració. Però el resultat de la migració era excel·lent. Si ho voleu comprovar:

http://diccitionari.blogspot.com
http://diccitionari.wordpress.com

Joan ha dit...

El .es no em toca més els nassos que el dni o el passaport, però s'hi suma. Evidentment, la millor solució és la independència.

Anònim ha dit...

Vaja! Ni m'havia adonat d'això del .es. Potser sí que és un bon moment per migrar al wordpress...