diumenge, 18 de març de 2012

Vull que Blogger em retorni la meva adreça del blog

Blogger ens ha sorprès desagradablement aquest cap de setmana redireccionant automàticament els antics dominis blogspot.com a blogspot.com.es. És una redirecció automàtica a partir de la zona de les IP.

I ahir a la tarda la xarxa n'anava plena. És la sensació que a cada bugada perdem un llençol i ens queixem per la poca sensibilitat en aquests canvis. Convertir d'una tacada bona part de la Catosfera a un domini .es és un atac gratuït i de conseqüències insospitades.

Hi ha alternatives.

1. la millor alternativa és que Google rectifiqués. S'adonés de l'error del canvi i fes marxa enrere.

2. Hi ha una altra alternativa. Que passa per modificar el codi de la plantilla dels blogs perquè no sigui efectiva la redirecció. És una alternativa senzilla (encara que delicada, com sempre que editem l'html de la plantilla dels blogs, perquè qualsevol error pot comportar la pèrdua irreparable de dades), que explica molt bé Xavier Caballé al seu blog L'home dibuixat. Jo ja ho he fet amb la vintena llarga de blogs que tinc a blogger.

3. Si ja esteu farts d'aquestes cacicades de Blogger, hi ha l'alternativa de mudar-se a altres serveis. N'hi ha de magnífics i amb prestacions semblants a les de Blogger, com ara Wordpress. La migració, des de Wordpress, és gairebé automàtica. Ho expliquen molt bé a Vilaweb, recollint les explicacions del blog de Marc Belzunces, De l'Holocè estant.

Vull veure com evoluciona tot plegat, però començo a estar-ne tip de les decisions unilaterals que pren Blogger en el seu servei de blogs on tens la sensació d'anar perdent qualitat: primer va ser amb les etiquetes, una limitació absurda a menys de 2.000 etiquetes per blog (que van haver de rectificar), després la pèrdua de les subscripcions als comentaris que deixaves en altres blogs (ara no hi ha manera de saber qui et contesta a un comentari deixat, d'una manera senzilla ieficaç). I ara aquesta absurda redirecció a un domini .es.

No em val que em digueu que és un servei gratuït. És un servei que Google ofereix gratuïtament perquè en treu un bon rendiment dels continguts que hi allotja, no en tingueu cap dubte. I Wordpress també és gratuït.
Publica un comentari a l'entrada