dilluns, 26 de març del 2012

Allò promès, sigui atès!

Benvolguts/udes mecenes,

Us vull agrair un cop més la confiança que heu dipositat novament en mi i en un nou projecte paremiològic. Sense la vostra aportació no m'hagués estat possible publicar En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap.

Finalment heu estat 184 mecenes i 251 llibres compromesos. Jo ja he posat fil a l'agulla i l'original ja és a la impremta perquè facin el llibre, un cop triada la coberta (aquest any serà sorpresa fins l'últim moment) i tancat el text definitiu del llibre.

Vaig tard, ja ho sé, però compto amb tenir el llibre a primers d'abril per poder-los dedicar i distribuir i que així els pugueu tenir abans de Sant Jordi el màxim de mecenes possibles.

Els primers punts de trobada seran a Vallromanes, per als més impacients:
  • Dimarts, 17 d'abril de 2012, presentació al Casal de Vallromanes, a les 20.00 h. 
  • Dilluns, 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, signatura i venda de llibres a la Pl. de l'Església durant tot el dia. 
He de començar a moure els fils per a la presentació a Barcelona i la resta de presentacions previstes. Els qui no us vulgueu esperar a alguna presentació o no hi hagi possibilitat de veure'ns, us el lliuraré per correu (com l'altra vegada) o a la bústia (als mecenes de Barcelona ciutat) de seguida que l'hagi pogut signar i dedicar.

Per això us faig la tercera i última crida per demanar-vos les dades que em calen per acomplir les meves recompenses. Concretament (només els 75 mecenes que encara no m'ho heu fet arribar abans, en les dues primeres crides):
  1. Envieu-me un correu electrònic amb una adreça de correu electrònic vàlida on us pugui lliurar el punt de llibre en PDF i l'extracte del llibre en PDF (unes 30-40 pàgines). 
  2. Necessito el nom de la persona a qui ha d'anar dedicat el llibre. No sempre ha de ser la persona que ha fet el mecenatge, que el pot voler regalar o que pot haver encarregat més d'un llibre. Si només voleu una dedicatòria genèrica, feu-ho constar. Si teniu més d'un llibre i han d'anar dedicats a diverses persones, també indiqueu-m'ho. 
  3. Els qui heu encarregat 3 o 8 llibres (mecenatges de 50 i 100 euros) indiqueu-me si voleu tots els exemplars del Cap, aquest nou llibre o si voleu algun exemplars del primer volum, el de l'Ull. Encara en tinc de disponibles i no hi ha cap problema en poder-ho combinar. 
  4. Necessito el nom complet i l'adreça postal completa (carrer, pis, codi postal i municipi) de totes les persones a qui us hauré d'enviar el llibre. Faré diverses presentacions pel territori, a alguns mecenes us conec personalment i és fàcil que us pugui lliurar l'exemplar en mà, però en força casos em caldrà fer-vos-el arribar a través de Correus. Si tinc la vostra adreça postal el procés serà molt més ràpid i senzill. 
Finalment el llibre té 244 pàgines, més de 1.400 parèmies recollides i un índex invers final castellà-català per trobar més fàcilment els equivalents idiomàtics.
  • La coberta és obra de Jordi Pallí, de Pallí Disseny. 
  • Joan Vilaseca, amic d'infantesa, veí d'Alella i director d'escola, ha fet el pròleg de l'obra. Ja us en parlaré més d'en Joan... 
  • He mantingut la introducció que vaig fer el 1997 per explicar l'obra i ho he actualitzat amb una altra breu introducció per contextualitzar-la al moment actual. 
Un cop més us vull agrair la confiança i l'esforç econòmic que us ha representat ajudar-me a fer realitat aquest llibre, fet que m'ha permès ser la primera persona que repeteix projecte a través del crowdfunding (micromecenatge) a Verkami, el segon volum d'una col·lecció molt més ambiciosa que pretén recollir tota la fraseologia sobre el cos humà.

3 comentaris:

Pakiba ha dit...

Ja ens diras cuan vens a Barcelona,en faria gracia venir a veuret.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

He de mirar llocs, que aquest any a Òmnium no m'hi volen. :-(

Ho estic intentant programar entre Sant Jordi i primers de juny. Hi ha alternatives, però s'han de moure uns quants fils encara.

Jordi Dorca ha dit...

Gràcies a tu, Víctor. Per la teva lluita.