dissabte, 8 de setembre del 2007

Com optimitzar el temps que destinem a cercar informació

Amb el volum d'informació que es mou cada dia, hem de prioritzar les nostres fonts d'informació i trobar els sistemes d'alertes que ens permetin estar al dia sense dedicar-li més hores de les necessàries.

El web 2.0 i en concret els canals RSS són un primer pas important per tenir monitoritzades determinades fonts d'informació per rebre'n els canvis, sense necessitat d'anar-les visitant totes, una a una, per veure si han escrit contingut nou.

Així, podeu veure les notícies que destaco de les meves fonts RSS en el meu perfil públic del Google Reader. Una estona a primera hora del matí em permet saber què ha passat al món. Després, em van arribant a poc a poc les novetats del dia. I en ressalto les que trobo interessants o que voldré consultar més endavant.

Precisament aquesta setmana, hem vist que el Google Reader s'actualitzava i millorava les seves prestacions i utilitats. Us recomano llegir l'article que ha escrit la Núria Masdéu al respecte.

Google, continuant amb la seva imparable actualització per mantenir el primer lloc en el camp de les cerques i la compartició de la informació, ja fa temps que ens va oferir una nova eina també molt útil: el Google Alerts.


Les alertes de Google són uns avisos per correu electrònic que ens envia el cercador sobre les novetats referents a la paraula o conjunt de paraules que nosaltres li indiquem. Ho podem delimitar al web en general, als blogs o a les notícies. Li podem dir que ens faci un informe diari, setmanal o cada cop que rebi una novetat. I podem fer servir qualsevol expressió (simple o combinada) que faríem servir al cercador per delimitar una cerca.


El cercador de blogs de Google ja ho incorpora a la part esquerra. Cada vegada que fem una cerca ens dóna la possibilitat de fer-ne un seguiment a través dels avisos per correu electrònic o amb un canal RSS.

Proveu-ho i ja em direu si és útil o no. I ja em direu també, què en fareu de les hores lliures de què disposareu amb aquests petits trucs de la tecnologia.

2 comentaris:

Núria ha dit...

Gràcies per la cita!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

De res! La veritat és que ho explicaves molt bé i m'ha anat d'allò més bé per completar la informació el meu article.

Això de com ens assabentem que altres ens enllacen o citen serà motiu d'un altre article. A Internet la interconnexió és una passada!