divendres, 22 de maig de 2009

Treballar entre bambolines

Aquesta expressió es fa servir per dir que estem fent feina que no es veu, feina entre bastidors, en un segon terme.

Les bambolines són les teles llargues pintades, penjades horitzontalment de banda a banda de l'escenari d'un teatre i que representen la part superior de la decoració.

Doncs això. Veureu que darrerament no actualitzo tan sovint els blogs. Obligacions i feina en segon terme en tenen la culpa.

He estat treballant durant aquest dos anys de consolidació dels materials paremiològics a la xarxa a partir d'una base de dades fruit del buidatge d'uns set anys i més de 200.000 registres a l'any 2000.

Sé que aquesta feina, àrdua i pesada, és inabastable i inacabable. Però això no treu que pas a pas avanci camí. I ara m'he vist amb la necessitat de polir la base de dades inicial, ampliar-ne alguns camps, afegir-ne algun de nou... I això comporta repassar aquests 200.000 registres per readaptar-los al nou format. Les bases de dades avui tenen una capacitat i unes prestacions molt superiors a les bases de dades de l'any 1995. Tampoc les màquines de llavors tenien la capacitat d'emmagatzematge de les d'avui en dia.

I he reprès la tasca buidadora: uns quants anys més de buidatge sistemàtic, principalment d'obres de difícil consulta o que aporten un plus al cabal paremiològic.

Són ja, a dia d'avui, 260.283 parèmies registrades. Unes 70.000 són en castellà. La resta, en català.

Us deixo que segueixo buidant...
Publica un comentari a l'entrada