dijous, 7 de maig del 2009

VII Jornades Scaterm

La Societat Catalana de Terminologia (Scaterm) convoca la setena jornada, sobre Terminologia i documentació.

La Jornada tindrà lloc a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, el pròxim divendres, 29 de maig de 2009 (C. de Melcior de Palau, 140 - 08014 Barcelona).

L'Scaterm és una societat filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), societat que té el mandat de reunir anualment organismes i professionals implicats en la terminologia catalana i donar a conèixer la intensa activitat terminològica que es porta a terme arreu del territori catalanoparlant.

Com diu Jaume Martí, president de l'Scaterm, a la presentació de la jornada, la terminologia i la documentació, sobretot en el vessant pràctic, tenen molts punts de confluència.

La terminologia estudia i explica des de la lingüística aquests elements lèxics especials que són els termes; i, en el seu vessant aplicat, els detecta en els textos, en fa reculls, hi introdueix propostes, etc. La documentació fa ús dels termes i els adapta per als seus fins de construcció de classificacions i recuperació de la informació dels textos i dels corpus
textuals.

Al tríptic de la Jornada hi trobareu el programa complet.

2 comentaris:

marc ha dit...

¿Ja has parlat del Convit, el primer Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana?

http://www.congresconvit.cat

Jo hi aniré.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ja tinc deures per al cap de setmana. Gràcies per la info, Marc.

A mi em sap molt greu, però la meva vida social amb 3 nens, treballant i vivint fora de Barcelona és bastant reduïda. :-(