dijous, 25 de juny de 2009

Treballar pel diable

S'acosten aquells mesos que les audiències a Internet cauen en picat, que les visites als blogs decreixen d'una manera alarmant... Certament segur que no puc generalitzar, però, pel que fa a la catosfera, penso que la radiografia és prou encertada.

Jo sempre dic que publicar durant els mesos d'estiu és gairebé llançar a la paperera allò que has escrit, perquè no ho llegirà ningú, tret d'algun passavolant o lector fidelitzat que no pot desconnectar ni tan sols durant les vacances.

Per tant la meva recomanació (que jo sempre em salto a la torera, perquè precisament durant l'estiu és quan tinc una micona més de temps per escriure als blogs) és que si heu de fer articles de fons, de consum al moment o de rabiosa actualitat, us n'esteu de publicar-ho durant el periode canicular.

Una altra cosa és que el vostre blog sigui de continguts permanents, que no caduquen amb el pas del temps, i que us arribin les visites majoritàriament a través de cerques al Google (o altres cercadors, és clar).

Jo, per exemple, l'estiu passat, el vaig dedicar a iniciar el nou blog d'Etimologies paremiològiques, que em feia molt de respecte d'abordar, i durant el mes d'agost vaig preparar material per actualitzar-lo durant almenys dos anys, amb molt poca feina posterior de manteniment.

La idea inicial era d'oferir un escrit setmanal, però la mitjana s'acosta als dos escrits cada setmana, amb poquíssima feina d'actualització i amb uns resultats prou satisfactoris.

Suposo que aprofitaré aquest estiu per donar una empenta al Refranyer i a les Dites i frases fetes i posar ordre a la base de dades que em serveix de plataforma d'on treure el suc a tota la resta de blogs. Vull arribar a les 500.000 entrades i ja he passat el meridià: 280.000 i seguim endavant!

I fins i tot és possible que us sorprengui amb l'aparició d'algun nou blog... Mai se sap!
Publica un comentari a l'entrada