dijous, 25 de juny del 2009

Treballar pel diable

S'acosten aquells mesos que les audiències a Internet cauen en picat, que les visites als blogs decreixen d'una manera alarmant... Certament segur que no puc generalitzar, però, pel que fa a la catosfera, penso que la radiografia és prou encertada.

Jo sempre dic que publicar durant els mesos d'estiu és gairebé llançar a la paperera allò que has escrit, perquè no ho llegirà ningú, tret d'algun passavolant o lector fidelitzat que no pot desconnectar ni tan sols durant les vacances.

Per tant la meva recomanació (que jo sempre em salto a la torera, perquè precisament durant l'estiu és quan tinc una micona més de temps per escriure als blogs) és que si heu de fer articles de fons, de consum al moment o de rabiosa actualitat, us n'esteu de publicar-ho durant el periode canicular.

Una altra cosa és que el vostre blog sigui de continguts permanents, que no caduquen amb el pas del temps, i que us arribin les visites majoritàriament a través de cerques al Google (o altres cercadors, és clar).

Jo, per exemple, l'estiu passat, el vaig dedicar a iniciar el nou blog d'Etimologies paremiològiques, que em feia molt de respecte d'abordar, i durant el mes d'agost vaig preparar material per actualitzar-lo durant almenys dos anys, amb molt poca feina posterior de manteniment.

La idea inicial era d'oferir un escrit setmanal, però la mitjana s'acosta als dos escrits cada setmana, amb poquíssima feina d'actualització i amb uns resultats prou satisfactoris.

Suposo que aprofitaré aquest estiu per donar una empenta al Refranyer i a les Dites i frases fetes i posar ordre a la base de dades que em serveix de plataforma d'on treure el suc a tota la resta de blogs. Vull arribar a les 500.000 entrades i ja he passat el meridià: 280.000 i seguim endavant!

I fins i tot és possible que us sorprengui amb l'aparició d'algun nou blog... Mai se sap!

12 comentaris:

Galderich ha dit...

Com que això de les estadístiques (entre altres coses) no és el meu fort em sembla que treballaré pel diable aquest estiu. Això si, amb apunts programats que no sé on seré!

Puigmalet ha dit...

No, Víctor, un nou bloc no sorprendrà a ningú. Ai, quan Blogger ens cobri pels serveis...

Assumpta ha dit...

Doncs jo, com que sóc el pur esperit de contradicció, prepararé uns interessantíssims articles sobre qualsevol cosa (punt de creu, per exemple, que la gent està assedegada de llegir sobre el tema, o fotos de Reus... amb la tirada que té Gaudí, algú entrarà) Estic segura que, com a mínim, una persona els llegirà ;-))

Els pobres que no tenim vacances seguirem mimant i cuidant el nostre blog ;-)

Allau ha dit...

Jo, llevat dels dies que sigui fora, penso continuar publicant, que els pocs lectors que quedin segur que són molt agraïts.

Per cert, darrerament la programació de posts no funciona a Blogger. Us passa el mateix?

Puigmalet ha dit...

A mi la programació encara em fa cas. Més que els alumnes.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Allau, sí que he detectat alguns errors en la programació d'escrits. Però no he arribat a escatir quan passa i quan no. Investigarem.

Bé, veig que podré seguir fruint d'algunes lectures refrescants durant l'estiu. Sort que no tothom tanca per vacances! (però quedarem quatre gats) :-)

Allau ha dit...

Quatre gats, però amb pedigrée.

Els del PiT ha dit...

Un altre bloooog?!?
Em punxes i no em treus sang si no xucles...
Així que el millor que podem fer és penjar el típic cartellet i dedicar-nos al consum de lectura en paper espatarrats a l'hamaca, oi?
Gràcies pels consells, Víctor!
;-)

Aquest sòmines aprofita qualsevol excusa per fer el manta...
:(

Els del PiT ha dit...

Ep! De manta res, eh? Això de programar escrits que heu dit no funciona bé, sense anar més lluny:
Des de dimarts que vaig programar set apunts interessants i no n'ha sortit cap de publicat!
:-(

Us ho podeu creureee?!?

Jo no, hi hi hi...

marc ha dit...

Doncs jo continuaré igual, tant me fot si no em llegeix ningú.

Un bloc nou?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ei, que tampoc voldria pas ser el causant de la intermitència absoluta de la catosfera durant els mesos d'estiu.

Però els qui teniu comptadors de visites mireu i veureu que les audiències cauen més del 50% (sent generosos).

I és normal. Aquesta calor que ens acompanya, les vacances, la platja, el sol, la mandra... Tot ajuda a no posar-nos davant l'ordinador. O no?

Per això dic que si heu de fer articles d'aquells xulos i treballats, millor guardeu-los per al setembre o al setembre recordeu-los un altre cop.

Tinc "uns quants nous blogs en cartera". Sempre. Això és com el mercat de fitxatges futbolístics, que mai s'atura.

Però és massa feina començar un nou blog, posicionar-lo bé, mantenir-lo, enllaçar-lo perquè la gent el trobi i afegir-hi nous continguts continuats per mantenir-lo.

Però si no és ara serà aviat. Ja ho veureu. :-)

Ma-Poc ha dit...

Ostres, quina activitat l'estiu passat!

Jo, en principi, com que no escric massa sobre l'actualitat continuaré fent apunts durant l'estiu (que és quan més temps tinc, també ;)).