dilluns, 22 de febrer de 2010

22F - Vint-i-cinc anys sense Sinera

(Logo tret de can Blocs de Lletres)

Una altra vegada la Catosfera s'ha mobilitzat per recordar un personatge cabdal de la nostra història. Ha vam fer amb Joan Brossa el 2008, amb Carles Riba el 2009, amb Joan Amades el 2010. I aquest 2010 se'ns presenta ple de commemoracions. Temps al temps!

Salvador Espriu ha passat de ser el poeta nacional a restar postergat o mig oblidat. Potser hi escauen els mateixos arguments que amb Carles Riba, que no és un autor fàcil. Però la seva obra és imprescindible per conèixer la poesia del segle XX.

Us deixo amb un muntatge multimèdia on recito un parell de poemes seus, amb imatges de Salvador i Sinera de fons i una música triada expressament per a l'ocasió: Thales of mistery and imagination, de The Alan Parson Project.


És possible que avui vegeu multitud d'escrits en homenatge a Espriu. Quan tingui un moment faré un d'aquells escrits resums que acostumo a fer en aquestes ocasions.

Vull, també, agrair la Roser Caño que n'ha fet de dinamitzadora, difusora i mantenidora de la idea. S'hi ha bolcat amb il·lusió i crec que el resultat recompensa aquest esforç.
Publica un comentari a l'entrada