dilluns, 15 de febrer de 2010

22F - Vint-i-cinc sense Espriu

(Logo tret de can Blocs de Lletres)

Les efemèrides tenen aquestes coses, que esdevenen quan cau i no pots deixar-ho per més endavant o per un altre dia.

Encara ressacossos de la cloenda de l'Any Amades, vam veure que calia recordar també Salvador Espriu i la seva Sinera mítica. El 22 de febrer farà vint-i-cinc anys que ens va deixar i volem recordar-lo a la Catosfera, com ja hem fet amb Joan Brossa, Carles Riba o Joan Amades.

No volíem que sempre veiéssiu les mateixes cares darrere aquests homenatges, perquè volem que siguin una cosa espontània, informal, inclusiva i vaporosa.

I tractant-se d'un poeta, un dels grans poetes de les nostres lletres, doncs ens va semblar adequat de cercar la col·laboració i complicitat d'algun blogaire més expert en la matèria. I la Roser Caño, del blog Antaviana ha fet una feina d'organització i difusió de la iniciativa encomiable.

Des que va fer la crida a l'homenatge el 23 de gener d'enguany, una catorzena d'escrits ens han anat recordant la iniciativa i ha anat fent recompte dels blogs afegits a la iniciativa: més de vint-i-cinc a hores d'ara.

Hi vols participar? Què has de fer? Doncs, com sempre, per al dia de l'homenatge, el matí del dilluns 22 de febrer de 2010, programar un escrit en honor de Salvador Espriu, des del vessant que més t'agradi del personatge i sent ben fidel a l'estil propi del teu blog. Quan ho tinguis fet, li pots enviar un correu electrònic a la Roser, a rcano3@xtec.cat, que en farà el recompte perquè ens sigui més senzill de trobar-los i comentar-los tots.

Ja sabeu que tota pedra fa paret i que com més serem més riurem. Es tracta de poder fer un retrat ben polièdric de l'Espriu i que des de cada un dels nostres blogs, el clam sigui prou sorollós perquè se senti arreu de la Catosfera.

Jo ja estic treballant en el meu escrit. T'hi apuntes? El logo que encapçala aquest escrit pot servir per difondre l'homenatge si el pengeu durant aquests dies al vostre blog. Jo ja el llueixo a la barra lateral dreta del blog.

Au, que corri la brama!!
Publica un comentari a l'entrada