dilluns, 23 de gener del 2012

Segon projecte a Verkami: En cap cap cap


Sembla que va ser ahir quan iniciava a  Verkami el periple del meu primer llibre en paper i ja ha passat un any.

Ha estat un any molt profitós. He après moltíssim de la responsabilitat d'autoeditar un diccionari en paper, el meu primer llibre en paper. He conegut moltíssima gent interessant. He vist la generositat de tots aquells qui m'heu ajudat a difondre el meu projecte, a preparar les presentacions... El meu agraïment cap a tots vosaltres és infinit.

I com us vaig avançar, la idea és poder oferir tota la col·lecció de l'Enciclopèdia paremiològica del cos humà a través de Verkami. Per convicció i perquè el micromecenatge ens ofereix avantatges a vosaltres i a mi.

Vosaltres podeu optar a l'obra en rigorosa exclusiva, amb una dedicatòria personalitzada, amb els exemplars numerats i amb el compromís que el rebeu on còmodament us vagi millor.

Per altra banda, a mi, em permet tenir un complet domini sobre totes les decisions editorials, des de la maquetació, fins a la difusió i distribució i m'habilita a poder-vos oferir la mateixa obra en paper i en format blog (tal com jo entenc el llibre digital).

Ja teniu a disposició la versió en línia del primer volum, Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l'ull, que es va completant periòdicament. I a mida que passin els 40 dies de campanya del projecte a Verkami anirà creixent també la versió en línia al blog En cap cap. Dites i refranys sobre el cap.

Amb aquest segon llibre, els qui no el tingueu, teniu l'opció d'adquirir també el primer, amb descompte.

Només em queda demanar-vos un cop més ajuda per a difondre la iniciativa, per a arribar allà on jo no pugui arribar, agraint-vos que feu arribar aquesta informació a aquelles persones que penseu que els pot resultar d'interès.

El procés serà idèntic al que vaig emprar pel primer volum, però ajustant-ho amb l'experiència d'un procés ja completat.

Us deixo amb el vídeo que he fet per a presentar la iniciativa i que trobareu a Verkami si cliqueu en l'aplicació que hi ha al cap d'aquest escrit. Si us agrada i em voleu fer un cop de mà el podeu lluir en els vostres blogs o escrits.


Us recordo, breument, el funcionament de Verkami:


Verkami és un lloc web on es posa en contacte emprenedors i mecenes. Els primers presenten projectes i els darrers els donen suport econòmic si ho troben escaient.

Aquest sistema novedós de patrocinar projectes té un nom ben complicat en anglès: crowdfunding. Però la idea és ben senzilla.

El funcionament? També força senzill quan s'entén el sistema. Quan entres a la pàgina web de Verkami, pots navegar pels diferents projectes actius (58 en aquest moment). Aquests projectes, presentats generalment amb un vídeo introductori i un text breu, tenen un cost previst i cal aconseguir aportacions per aquest import en un termini de 40 dies. Les aportacions donen dret a unes compensacions, que també estan ben detallades en cada projecte. I es pot col·laborar des de quantitats ben petites (mínim de 5 euros).

Els pagaments es fan a través de Catalunya Caixa i amb targeta autoritzada per fer transaccions a través d'internet. En el moment que decideixes fer una aportació, es fa el tràmit bancari, però no ens arribarà el càrrec fins que el projecte hagi aconseguit reunir els diners necessaris per dur-se a terme, a partir del quarantè dia. O sigui que si un projecte no recull prou diners, les aportacions pactades no s'executaran mai.

Mireu els projectes que hi ha oberts, navegueu i penseu com pot resultar d'important una petita contribució per fer realitat una gran idea!

5 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Som-hi, Parèmies!!!!

fanal blau ha dit...

Me n'alegro molt, Víctor, que el que era un projecte amb cara i ulls hagi estat tan reeixit, que t'hagi donat encara (si caben) més ganes i més empenta per continuar treballant!
En cap cap cap que no fos així!
Ja he fet aturada a Verkami i si et sembla, en breu, faré difusió del teu projecte al meu blog!
Una abraçada ben gran i bona feina!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Puigmalet, ha començat el compte enrere!

Marta, el vindràs a recollir per Sant Jordi, també? I és clar que t'agrairé tota la difusió que puguis fer del projecte!

Ha d'arribar a molta gent perquè acabi sent realitat.

Assumpta ha dit...

He vist tot el vídeo, i es nota la gran il·lusió i moltíssima feina que hi poses. Endavant!!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Assumpta, quina generositat per no dir que he fet un bunyol de vídeo! ;-)