dimarts, 20 de novembre del 2012

Dia catosfèric de l’enigma i l’endevinalla: Homenatge Mac McAbeu

Dibuix de la Carme Rosanas
Avui en McAbeu fa anys. I a la catosfera ens hem conxorxat per fer-li un petit homenatge. A ell i a l'enigmística. En Mac porta una colla d'anys oferint-nos cada dia un enigma, una endevinalla, un joc... Persistent, intel·ligent, sagaç... i generós. Ha estat en totes les mogudes hagudes i per haver, a banda de les que ell mateix ha perpetrat.

No oblidaré mai la seva genial participació en la presentació dels 10 refranys més populars del Top ten dels refranys catalans. Un joc en el qual vau poder intentar endevinar quins eren els 10 refranys escollits poques hores abans que sortissin publicats. La seva intervenció va ser providencial i va fer molt més vistosa la presentació de llarg dels resultats d'aquella enquesta.

Com a regal d'aniversari, he volgut recordar una obra que segur que ell ja té, coneix i remena. És una de les meves petites joies a la biblioteca: Enigmística popular, de Valeri Serra i Boldú (Editorial Políglota, Barcelona, 1922), dins  «Minerva, primera sèrie, Col·lecció popular dels coneixements indispensables, núm. XXXVI».

És el principal l'antecedent en català sobre enigmística, del qual també en parla sovint en Màrius Serra, el gran mag del gènere.

Per molts anys, McAbeu!







9 comentaris:

McAbeu ha dit...

Moltes gràcies, Víctor. Jo tampoc oblidaré mai tot això que m'heu muntat avui.

Assumpta ha dit...

Aquests llibres són autèntiques joies... Imagino que tenir-lo és com un tresor!!

A veure si serà l'autèntic "LLIBRE" d'en MAC!! ;-)))

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Mac, et mereixes això i molt més!

Assumpta, és un llibret de molt poques pàgines. El Mac hauria hagut de tancar el blog al primer any d'enigmes diaris! :-)

Assumpta ha dit...

Potser és "el primer" dels que va tenir... però és maco, eh? M'agrada molt la coberta! "En aquells temps" els agradava fer dibuixos així i jo els trobo maquíssims :-)

Dafne ha dit...

Cadascú a la seva manera, hem fet un aniversari ben especial. El teu toc Víctor és molt elegant, i fa veritable honor al gran MaC!!!

jomateixa ha dit...

uns llibres fantàstics. Una bona felicitació.

Galderich ha dit...

Ep, i no el tens fotocopiat!!! Avui la festa mereixia un original!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No sé si en Mac l'ha usat. Però és una de les meves "joies" a la biblioteca. :-)

Galderich, si em demanen un preu raonable (Et faig un enigma senzill per saber què entenc jo per "preu raonable" -i assumible-: no més d'un zero -a la dreta- i un número natural entre l'1 i el 4). :-)

Anònim ha dit...

Quina manera de felicitar a algú que estimes més maca. Si és que ets un crack

;-)