dimarts, 17 de febrer del 2009

El refranyer català-castellà als Bloggies de RAC1


Ahir al matí em despertava amb un allau d'avisos (en comentaris al blog, per SMS, per correu electrònic...) que el refranyer català-castellà sortia recomanat als Bloggies d'El Món a RAC 1. No és la primera vegada, però us agraeixo que m'ho digueu, és clar.

Jo també acostumo a reconduir la informació que m'arriba cap a qui penso que li pot interessar. De vegades fer un reenviament d'un correu és només qüestió de segons i generes una xarxa d'informació importantíssima i d'un valor incalculable (us sona el terme networking?).

Reconeixements com el d'ahir als Bloggies són petiteses, segur, però que t'animen a continuar amb la feina iniciada. No cal dir que el reconeixement i l'ús són el termòmetre del blog i de la seva acceptació. I quan miro d'on m'arriben les visites m'afalaga veure que el refranyer català-castellà s'està convertint en una eina didàctica molt usada per les escoles i mestres catalanoparlants i pels professionals de la llengua i la traducció.

La ressenya que en feien ahir a RAC1:
«Un blog que ens pot ajudar a dir correctament les frases fetes que no sabem com traduïr del castellà. És el blog refranyer català-castellà que recull més de 1.430 entrades com “a río revuelto ganancia de pescadores” que, en català seria “treure profit de l’embolic“. Per cada una d’aquestes frases fetes l’autor d’aquest blog, Víctor Pàmies, ofereix una explicació detallada dels seus orígens, de les variants territorials que hi ha i, com no, l’equivalència correcte en català. El blog inclou també un cercador per trobar aquella expressió que busques. Una eina útil, fins i tot, pel Ramón Solsona. Una recomanació que ens ha fet la Núria Lucena».
M'agrada la manera que tenen de presentar la informació a «El Món a RAC1». De vegades els mitjans tradicionals es nodreixen d'informacions d'agències i treballen molt poc les notícies. No és el cas, com podeu comprovar.

Només una esmena: Al refranyer català-castellà no hi ha frases fetes, que recullo expressament en un altre blog amb el mateix format i estructura.

Moltíssimes gràcies a la Núria Lucena, a qui no tinc el gust de conèixer, per pensar en la utilitat del refranyer!

15 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

felicitats pels mèrits reconeguts

zel ha dit...

Apa, nano, és el just reconeixement a la feina ben feta... Enhorabona, maco!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Com deia la primera vegada que em van recomanar als Bloggies, l'aposta del Basté i l'equip de «El món a RAC1» per les noves tecnologies i la presència efectiva a Internet és lloable. Programa de ràdio, que el pots seguir per Internet, que et pots descarregar els podcast de les diferents seccions, que et pots sindicar als podcast que t'interessen, que tenen perfil al Facebook, que tenen blog actiu i actualitzat, que parlen de tecnologia... Un deu!

Vent d Cabylia ha dit...

Útil és dir poc. Continua amb la feina!!

Puigmalet ha dit...

Dono testimoni que, a part de ser un bloggie de categoria, ets un gran networker, a diferència d'altres que estem més a la lluna. Felicitats!

Assumpta ha dit...

Enhorabona!! :-))

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ai,Puigmalet, quins temps aquells que feia funcionar el networking... Ara no tinc temps. peròja us tornaré a bombardejar, ja voràs. :-)

Gràcies a tots pel vostre suport incondicional!! Així és fàcil fer i desfer!!!

Els del PiT ha dit...

Òndia! Jo que venia a dir-t'ho per si no te n'havies assabentat...
(Quina innocència i que tard que vaig pel món)
Ho veus com no tot és Catalunya Ràdio? Ja t'ho deia jo, he he he...
;-)
Moltes felicitats, ara cal recomanar el Diccitionari, que n'aprenguin!
:-)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Hi ha molt MÓN fora de Catalunya Ràdio. :-)

És veritat, Sergi, el Diccitionari no l'han recomanat encara als Bloggies. Però queda lleig que ho faci el mateix autor. ;-)

Els del PiT ha dit...

Home Víctor, no em diràs que, amb tanta colla com sou de família, només se'n recorda de tu la teva cosina Núria Lucena Pàmies?!?
:-D

Anònim ha dit...

T'han enxampat, Pami. Quant has pagat a la cosina?

Enhorabona i continua així!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Aquests serveis no tenen preu, Marc. :-)

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

M'agrada veure com reconeixen aquesta gran tasca teva!

Anònim ha dit...

Aquí teniu un bloc per signar en defensa del toponim oficial CALP:

http://mascarat.blog-activo.com/index.htm

Endavant.

Els del PiT ha dit...

Posats a reconèixer, tens un petit reconeixement al nostre blog, quan tinguis un moment d'aquells mandrosos (que no et caracteritzen pas a tu...) Passa-t'hi.
;-)