dimecres, 25 de febrer de 2009

La perdurabilitat dels blogs

Tot sovint sentim a parlar sobre la vitalitat de la blogosfera. Que si s'obren tants blogs cada dia... Que si en tanquen tants més...

Un estudi de Technorati (animalet de Déu, qui t'ha vist i qui et veu!) ens posava sobre la pista d'una més que possible desacceleració del fenomen blog i els més catastrofistes i apocalíptics ja parlaven de la mort dels blogs.

Siguem empírics i aportem proves fefaents. L'estiu de l'any 2005 (fa gairebé 4 anys, doncs), Vilaweb va publicar un especial sobre blogs de la catosfera: Blocs per prendre'n nota. Una selecció dels millors blogs del moment a la catosfera, presentats un cada dia.

A dia d'avui, gairebé quatre anys després, en quina situació es troben aquells blogs? Dades per a l'estadística:
  • Donen error: 6 blogs (19%)
  • Darrer apunt del 2005: 1 blog (3%)
  • Darrer apunt del 2006: 3 blogs (10%)
  • Darrer apunt del 2007: 1 blog (3%)
  • Darrer apunt del 2008: 3 blogs (10%)
  • S'han actualitzat encara aquest any: 17 blogs (55%)
Penso que, a quatre anys vista, més del 50% dels blogs encara funcionin, és una mostra de vitalitat sorprenent. Només un 19% ja no és accessible (poden haver canviat d'adreça) i un 26% no s'actualitza, però segueix en línia i consultable.

Em proposo (no ara, més endavant), fer una tria personal de blogs per analitzar què passarà amb ells amb el pas del temps. Serà com renovar l'experiment de Vilaweb del 2005 amb blogs del 2009.
Publica un comentari a l'entrada