divendres, 24 d’abril de 2009

Navega en català


Des d'avui, a la part superior dreta dels meus blogs trobareu la imatge d'una campanya iniciada per la Fundació Puntcat: Navega en català.

Si anteriorment ja us havia explicat de la importància de tenir configurat el navegador en català perquè la nostra llengua tingui presència (i drets!) a Internet, i reclamava algun giny per fer-ho fàcil als usuaris, ara, finalment algú ha pres el testimoni i ha posat fil a l'agulla. Marc Belzunces apuntava uns bons arguments per a tenir el navegador en català.

El giny detecta en quin idioma té configurat el navegador la persona que accedeix als nostres webs i li fa un advertiment que no està navegant en català i com ho pot fer si ho vol solucionar.

Així de fàcil i senzill. Detectar que algú accedeix en altres llengües que el català i indicar-li el procediment senzill per posar-lo en català si vol. Cal tenir en compte que molt sovint els ordinadors ens arriben precongifurats de la botiga, o a la feina i en processos automàtics de configuració és molt fàcil que qui ens ho instal·la no tingui en compte el català.

Ara ja no tenim excusa. Sabrem quan això passa i sabrem com canviar-ho fàcilment.

La campanya s'ha iniciat per Sant Jordi i potser per això la mascota és un drac malcarat (quan detecta un navegador estranger) i et convida a fer les passes necessàries per canviar-ho.

Si vols participar de la campanya, posa't el giny. Sàpigues per què és important tenir el navegador configurat en la nostra llengua. I sàpigues com fer-ho per posar-lo en català. Explicat amb detall per a qualsevol tipus de navegador i sistema operatiu.
Publica un comentari a l'entrada