dimecres, 1 d’abril del 2009

Solució al 100è Joc literari de Jesús M. Tibau


S'ha acabat el temps per participar en el 100è Joc literari promogut per Jesús M. Tibau.

No sé si les pistes que us vaig oferir van resultar suficients, però és tractava del llibre de Jesús Tuson, Mal de llengües, a l'entorn de prejudicis lingüístics, publicat per Editorial Empúries, de Barcelona, el 2002, en la seva col·lecció de butxaca. El trobareu al mòdic preu de 6 euros.

Felicitats a tots els participants i a tots els encertants!

13 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

gràcies de nou per la teva col.laboració

Assumpta ha dit...

Oh!! Aquest em va encantar quan el vaig trobar!!

Jajaja vaig anar a la Biblio de Reus i vaig demanar per la secció de lingüística i vaig estar mirant TOTS els que tenien la paraula "llengües" al títol... i que a la portada tingues un dels quadres de Brueghel de la Torre de Babel (que no podia ser el que tu havies posat, perque deies que era "semblant" jaja) Quan vaig veure que nom i cognoms tenien CINC lletres quasi em dóna un atac d'alegria :-))

Quan el vaig trobar, des del pis de dalt, anava fent senyes al bibliotecari movent el llibre amb gran alegria, fins que em va veure!! (clar!! no podia cridar!! que és una biblio!!) jajajaja i quan em va veure, jo movent el puny com si el Barça hagués marcat un gol :-)) i ell també content, perquè és molt simpàtic :-)

Després vaig baixar l'escala poc a poc, i vaig anar amb un somriure d'orella a orella cap el meu marit, que estava llegint en una taula, i li vaig dir "ja en tinc un altre" i ell va somriure amb cara de "ai, aquesta dona meva, quines aficions que té, però me l'estimo" jajaja

THE END

Carme Rosanas ha dit...

Doncs jo aquest no el vaig encertar! No el vaig saber trobar, vaja!

Carme Rosanas ha dit...

Doncs jo aquest no el vaig encertar! No el vaig saber trobar, vaja!

zel ha dit...

Ni idea, però ni idea...de fet aviat vaig desistir...

Ma-Poc ha dit...

Jo el vaig encertar a la primera! :) La imatge del llibre, inconfusible

A casa tinc uns quants llibres de Jesús Tuson (deformació professional?). Crec que sap transmetre molt bé molts conceptes lingüístics!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Sense pistes hagués estat molt difícil encertar-lo.

Ara bé, les pistes tampoc eren determinants o "fàcils". M'agrada veure que uns quants heu descobert que era Tuson.

Ma-Poc, Tuson és un divulgador de la lingüística, com en Sebastià Serrano. Autors imprescindibles per acostar-se a aquesta disciplina d'una manera amena.

Assumpta, espero que tots els altres encerts del joc no t'hagin provocat tants maldecaps. :-)

Zel i Carme, jo vaig participar en el joc del Jesús M., perquè m'encanta poder col·laborar amb ell en el que sigui, però no he tingut temps de mirar d'encertar tots els llibres amagats.

Ara, un cop més s'ha demostrat que la catosfera és ben viva i amb ganes de gresca!

Cèlia ha dit...

Els xiquets i xiquetes de la classe dels llops, quan vam veure lingüística ens va espantar, però ho van buscar moltes vegades... no hi ha haver manera! És massa per nosaltres, els de primària!

Assumpta ha dit...

Nooooooo, maldecap, cap (ostres, sona xulo això "maldecap, cap" jeje) si m'ho vaig passar genial!! Aquell bibliotecari crec que ja em saludarà sempre ;-))

Kudifamily ha dit...

Aquest el vaig encertar gràcies a les teves pistes!
I em va fer especial il·lusió perque en Tusón va ser professor meu a la UB (ja fa uns quants anys) i és de qui guardo més bon record!
Quan veig en Serrano, tan mediàtic, tan amant de la tele... sempre el contraposo a ell, tan entusiasta amb la seva feina (i el seu Chomsky, hehe), tan entregat als seus alumnes i amb tan poc afany de protagonisme... (en fi, que a l'un me l'estimo molt i a l'altre li tinc un xic de tírria... es nota, no? hehehe)

jomateixa ha dit...

Ni idea, massa fàcil no ho vas posar, no. Però ara m'has picat la curiositat i el buscaré.

McAbeu ha dit...

Jo el vaig trobar gràcies a les pistes. No era dels més fàcils però va sortir.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Cèlia, amb ajudants no s'hi val! Quan creixin els teus nens, segur que acudiran a Tuson.

Kudifamily, ser mediàtic no està renyit amb ser rigorós. Mira, per exemple en Màrius Serra, per a mi un autpentic crac, també.

En Serrano, en el camp de la semiòtica ha fet molt de camí.

I els ui no l'heu trobat, us prometo que per al joc 200 del Tibau cercaré una obreta més fàcil. :-)