dimarts, 14 d’abril del 2009

PRISEREME

Els pròxims 25 i 26 de maig tindrà lloc a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585, a plaça Universitat) el Primer Seminari Internacional sobre Paremiologia Romànica. Els refranys meteorològics.

L'organitzen des del projecte BADARE (Base de dades sobre refranys del calendari i meteorològics de la Romània), del qual ja us en vaig parlar el maig passat, o sigui ara tot just fa un any.

En el programa hi ha ponents de l'equip investigador del projecte BADARE i Investigadors externs, especialistes en disciplines com la paremiologia, la dialectologia, l'etnografia, la lexicografia, la traductologia i la meteorologia.

Podem destacar la participació de José Enrique Gargallo Gil, principal investigador i ànima mater del projecte; Germà Colom, lexicògraf a la Universität Basel; Francesc Mauri, meteoròleg de Televisió de Catalunya, o Julia Sevilla Muñoz, de la Universidad Complutense de Madrid i directora de la Revista Paremia, entre molts d'altres. Us recomano fer un cop d'ull a tot el programa.

Malauradament aquests actes es fan entre setmana en horari laboral i no em podré escapar de la feina per assistir-hi, encara que el programa i la temàtica em resulten d'allò més interessants.

Hi ha un parell de coses que em sorprenen, però:
  • L'endogàmia mostrada clarament en el primer objectiu del seminari: Fer públics els èxits científics de BADARE.
  • I que no hi hagi ningú del projecte Gnome, de la Universitat Sapienza de Roma, un altre projecte de base de dades multilingüística sobre parèmies dins l'àmbit romànic.

3 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Doncs a mi em sorprèn que un tal Víctor Pàmies no hi intervingui. Estan bojos aquests romans!

I ve en Germà Colom! 80 anys i encara en forma. La lexicografia ho té, això.

marc ha dit...

No t'han enviat cap invitació?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ostres, i és que cada vegada que em miro el programa em vénen més ganes d'inscriure-m'hi i anar-hi.

No m'han enviat cap invitació, no. Això que el José Enrique Gargallo va ser mestre meu i vaig anar a veure'l no fa gaire perquè em presentés el projecte BADARE.

Però no ens barallarem per 30 euros!