dilluns, 1 de març del 2010

Paremiologia catalana al Facebook

Dissabte em vaig decidir a provar l'aventura d'obrir els materials de paremiologia a les xarxes socials, on els seguidors i amistats que hi tinc són força diferents i no coincidents amb els lectors habituals del blog.

Així, vaig obrir la pàgina de Paremiologia catalana al Facebook i vaig crear el perfil del Diccitionari al Twitter. Són dos serveis de xarxes socials on hi tinc perfil actiu des de fa força temps i que penso que funcionen molt bé per a continguts com els que ofereixen el diccitionari o la pàgina de paremiologia.

Resultat? És molt d'hora per fer-ne una valoració, però la pàgina al Facebook ja té més d'un centenar de seguidors i les actualitzacions al Twitter del Diccitionari ja arriben a més de 30 persones.

Aquestes eines permeten una interacció directa amb els lectors i ofereixen unes possibilitats d'actualització i de materials molt versàtil que es complementa amb els continguts del blog.

Així, a la Pàgina de paremiologia hi ha penjades les fotografies de la conferència de Vilafranca del Penedès, de finals de novembre i un videomuntatge amb la part sobre Amades que vaig utilitzar per a l'homenatge al folklorista en el 50 aniversari de la seva mort.

10 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Estàs fent una grandíssima tasca per la cultura catalana. Els usuaris te n'estem agraïts. La paremiologia i la mitologia són dos dels pilars bàsics de la cultura d'un poble.
Salut i Terra

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Eps!, et feia de viatge de noces.

Francesc, només que serveixi perquè algú a La Iseta parli de paremiologia de tant en tant, ja és un gran èxit. ;-)

Galderich ha dit...

D'això se'n diu predicar la Bona Nova!

Xavier Caballé ha dit...

A la captura de pantalla, només hi surten dones ;)

Xavier Caballé ha dit...

Ais... no, que el vilapou no sembla pas una dona :(

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Galderich, ja trigues a entrar al Facebook! Et veuries amb al cap d'Amades. Feies patxoca!!

Xavier, a banda dels irreductibles que conxorxem dia sí, dia també, tinc molt bones amigues que també em fan costat a la xarxa. No te'm posis gelós, ara :-)

Carme Rosanas ha dit...

Veus? no hi ha com tenir un bon motiu per entrar al Facebook!

Bona feina, Víctor!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Hi ha molts motius per entrar al Facebook. El que després costa és de sortir-hi! :-)

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Jo crec que ja sóc fan de totes aquestes pàgines teves però m'ho miraré per si de cas. Endavant, company, força, lluita i salut

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ens hem de diversificar, company! I Facebook és un bon aparador.