dimarts, 16 de març de 2010

Top ten dels refranys catalans: L'efecte tsunamiA dotze dies de l'inici de la campanya de recollida d'enquestes per mirar de determinar els refranys més populars de la llengua catalana, entro en el moment determinant del que jo en dic "Efecte tsunami".

Tota la campanya s'ha realitzat a través d'Internet, per terra, mar i aire, això sí: blog, Facebook, Twitter, llistes de distribució, contactes del correu... i hi ha hagut dos moments claus en la campanya: el cap de setmana passat que vaig escriure una setantena de missatges personals a contactes del Facebook i aquest cap de setmana que he fet el mateix amb els contactes del meu correu.

A cada onada de missatges l'ha seguit un Efecte tsunami que ha fet que el cercle estret de les meves coneixences s'esmicolés i m'arriben des del primer dia enquestes de gent que deu ser com a mínim en dos o tres nodes del cercle d'amistats (amics d'amics i amics d'amics d'amics), si no molt més enllà.

Les meves eines de difusió s'han esgotat. Ara només em resta confiar en la viralitat de la transmissió del missatge.

Per això m'interessava que hi haguessin poques normes i clares, perquè el missatge es va transmetent de boca a orella i no sempre amb fidelitat. És com allò del joc dels disbarats. Si el missatge és complex, pot arribar molt distorsionat en successives transmissions.

De moment està funcionant molt bé. Només us diré que estic col·lapsat. ja he processat les 350 primeres respostes. Però tinc una cua de més de 150 missatges per llegir al correu.

Sapigueu que contesto tots els correus rebuts, per agrair la participació, validar que totes les dades són les que necessito i animar a una nova transmissió del missatge. Per sobre de tot, l'agraïment més sincer a tots els qui m'esteu escrivint i esteu rebotant el missatge cap als vostres contactes.

Reprodueixo un cop més les 3 úniques normes de la petició:
  1. Feu una llista (de memòria, sense consultar llibres ni parlar amb ningú) dels 10 primers refranys catalans que us vinguin al cap.
  2. Envieu-me aquesta llista al meu correu personal: vpamies@gmail.com (no deixar-ho escrit enlloc per no condicionar les respostes d'altres persones que vulguin participar).
  3. Indiqueu-me d'on sou o on heu viscut majoritàriament (municipi i comarca) perquè jo pugui després extrapolar dades i oferir resultats per zones dialectals.
Seguirem informant...
Publica un comentari a l'entrada