dimarts, 9 de març de 2010

Top Ten dels refranys catalans: segueix la campanya amb logo


Quan la setmana passada iniciava la campanya de recollida de qüestionaris per determinar els refranys catalans més populars, no podia imaginar-me la volada que prendria la iniciativa ni el seguiment, les col·laboracions i les complicitats que em farien costat durant el procés.

De fet sóc en la primera fase de promoció de l'enquesta i ja vaig absolutament desbordat pels resultats i l'allau de respostes rebudes: camí de les 250 (un quart de l'objectiu inicial). I el millor de tot és que m'arriba gent d'arreu, que no conec, que no sé per on arriben, ni qui me'ls envia. A tots, un agraïment immens pel cop de mà que m'esteu fent.

Ara ja sé que això va per bon camí, que la ruta marcada és bona i que compto amb la complicitat d'un munt de persones que m'ajuden desinteressadament. I això no té preu.

Tot va començar amb l'escrit al blog del passat 3 de març. No fa encara ni una setmana. I de seguida trobo altaveu en els blogs de l'Assumpta, L'home dibuixat, Un que passava, La panxa del bou i La garrofa de Mont-roig.

Acompanyat d'una tímida campanya al Twitter, l'anunci al Facebook, dins la pàgina de Paremiologia catalana i al meu mur i amb una tramesa de missatges personals demanant col·laboració i ajuda a uns quants contactes.

I reforçat amb l'aparició de la campanya a La Tafanera, RodaMots, Migjorn (cal donar-se d'alta), Català Sempre (cal donar-se d'alta), Infomigjorn (cal donar-se d'alta) i Infozèfir (cal donar-se d'alta): llistes de distribució, fòrums i informatius per a professionals o interessats en temes sobre la llengua catalana.

Avui us presento el LOGO de la campanya: l'amic Puigmalet, que sempre va uns quants carrers per davant meu, m'ha recordat la conveniència de tenir un logo per promoure la campanya. Us el podeu penjar al blog o on creieu convenient per fer-ne difusió. El teniu a l'encapçalament de l'escrit.

La campanya durarà encara unes quantes setmanes. Almenys fins que arribi a una xifra raonable de qüestionaris (al voltant del miler, com a mínim).

I les normes, poques i senzilles:
  1. Feu una llista (de memòria, sense consultar llibres ni parlar amb ningú) dels 10 primers refranys catalans que us vinguin al cap.
  2. Envieu-me aquesta llista al meu correu personal: vpamies@gmail.com (no deixar-ho escrit enlloc per no condicionar les respostes d'altres persones que vulguin participar).
  3. Indiqueu-me d'on sou o on heu viscut majoritàriament (municipi i comarca) perquè jo pugui després extrapolar dades i oferir resultats per zones dialectals.
Us recordo que contesto tots els correus rebuts per confirmar-ne la recepció i per agrair la col·laboració. Encara he de començar a mirar els correus d'avui dimarts (uns 70).

Gràcies a tots per la vostra col·laboració!
Publica un comentari a l'entrada