diumenge, 26 d’abril del 2009

Diccitionari: 2.000 citacions

(El logo és gentilesa de Carnús de Cal Gavatxó,
autor també del logo del Diccitionari. Gràcies!)


El 30 de juliol de 2008, poc més enllà de tenir un any de vida, celebràvem haver arribat a les mil citacions del Diccitionari.

Només nou mesos després, ja hem doblat aquesta quantitat i ja hem arribat a les 2.000 citacions. És una mitjana de 4 citacions diàries.

Què ho ha fet possible?

Primerament que és un blog cooperatiu i som quatre persones que compartim la responsabilitat, la il·lusió i la diversió de posar-lo al dia.

També, en segon lloc, la fantàstica acollida de la catosfera, amb lectors diaris, gent que ens enllaça, que ens ressenya, que ens llegeix i que ens comenta.

I finalment també cal destacar la magnífica aportació desinteressada de tots aquells que feu servir el formulari. A través d'ell ens han arribat més d'un centenar de citacions escrupolosament
documentades i traduïdes quan ha fet falta.

No cal dir que la voluntat d'aquest blog de citacions és enciclopèdica, de font del saber d'avui i d'antuvi. Del saber de demà enllà ens n'encarregarem més endavant. :-)

Gràcies a tots i ja anem camí dels 3.000!

11 comentaris:

Galderich ha dit...

És un plaer pels qui us seguim. Espero poder enviar-vos algunes cites i així facilitar-vos la tasca.
Fins als 3.000 d'aquí a sis mesos.

Assumpta ha dit...

Moltíssimes felicitats!! :-))

I ara, volia fer una pregunta una mica "tonta", però és que fa temps que ho penso i no m'atreveixo a dir-ho precisament per això, per no quedar com a "tonta"... però si no ho sé, doncs no ho sé :-)

And the question is:

Les cites poden ser de qualsevol tema i de qualsevol persona?
Per exemple, si jo un dia llegeixo que la Núria Feliu ha dit una frase interessant, o en Pep Guardiola, o en Ferran Adrià... val? O es tracta tan sols de persones com escriptors, filòsofs, poetes?

Més encara... si fos una frase que deia mon pare o que he sentit al Mossèn de la Parròquia o a la carnissera del mercat?

Moltes gràcies i perdó, ja sé que és una ximpleria... a més "imagino" que la resposta en el primer cas serà "SI" i en el segon serà "NO"... però a mi em van ensenyar que si no sabia una cosa, el millor era preguntar-ho :-))

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Res de preguntes tontes, Assumpta. Molt interessant el que planteges.

Et diré el que jo aplico, que potser no és una veritat absoluta, però em funciona.

Una citació és una frase cèlebre, que té enginy o que és oportuna per a un determinat cas o moment. En sabem l'autor i per això s'emmarca dins la paremiologia sàvia. Com les sentències, les màximes o alguns aforismes d'autors clàssics.

Quan una frase enginyosa la repetim però no sabem qui l'ha dita o inventada, ens trobem davant un refrany, dita o proverbi. I s'emmarca dins la paremiologia vulgar.

Paremiologia és la ciència que estudia els refranys.

Per tant, la resposta a la primera pregunta és "Sí" i a la segona pot ser també "Sí" si la frase se l'ha inventada ton pare, o el mossèn o el peixater del mercat. Si ells diuen frases que han sentit a dir, o que ja deien els seus avis i que enclouen un ensenyament determinat, podrien ser refranys, dites o proverbis i no l'hi atribuiríem pas a ningú. De qui l'has sentida fa de transmissor, però no n'és el creador.

Galderic, el formulari és obert a tothom i ens és de gran ajuda que als qui us agraden les citacions ens envieu les vostres preferides.

Jesús M. Tibau ha dit...

extraordinari. Moltes felicitats

Assumpta ha dit...

Moltes gràcies!! :-))

Sempre aprenc coses per aquí, eh? ;-)

A partir d'ara estaré més atenta a tot el que senti i llegeixi jeje

Puigmalet ha dit...

N'hi ha que continuem sense saber què és la paremiologia sàvia. :P Felicitats, nostramo!

Carme Rosanas ha dit...

Moltes felicitats!

reflexions en català ha dit...

Cap a les tres mil!

Assumpta, pensa que al Diccitionari hi ha citacions de tots els editors del bloc tret del més cèlebre.

Assumpta ha dit...

Jejeje suposo quin deu ser el més cèlebre :-))

Cèlia ha dit...

Moltes felicitats! I molt agraïda amb aquesta feina que feu en col·lectiu!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

I ara que hi penso... fa temps que no fem setmanes temàtiques a cal Diccitionari... no sé, no sé. La setmana del marro va ser una passada!