divendres, 2 d’octubre del 2009

Només 2.000 etiquetes

Algú sabia que els blogs de Blogger tenen una capacitat màxima d'etiquetes?

Jo havia comprovat que en cada apunt, com a màxim hi podies posar 20 etiquetes i fins a 200 caràcters (crec recordar).

Avui, en el Refranyer català-castellà he intentat crear una nova etiqueta ("Diumenge de Rams") i quan intentava publicar el refrany em surt un missatge vermell i groc d'error, dient que un blog només admet 2.000 etiquetes.

Per a mi és un drama, perquè em desmunta un dels arguments per penjar els refranys en format blog a Internet: no m'importa que es mostrin cronològicament els apunts, perquè els puc reordenar amb un índex i perquè la gent pot trobar-los a través del cercador o de les etiquetes.

Sí que és engorrós aquella tirallonga d'etiquetes a la barra lateral, però és útil. I sacrifico l'estètica en pro de la utilitat.

I ara, què? He d'esborrar les etiquetes? Ho he de deixar a mitges? A algú se li acut com puc sortir d'aquest trellat?

Qui em diu que quan arribi a l'apunt número 2.000 un missatge d'error em digui que ja no hi caben més articles en el blog?

Sabeu si també passa amb Wordpress o altres serveis d'hostatjament de blogs?

23 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Víctor, jo no tinc massa idea d'aquest món, però se m'acut que si no te'n pots sortir òbrigues un nou blog i li poses el mateix nom amb el n II.
No sé si açò té algun trellat.
Una abraçada
Salut i Terra

Assumpta ha dit...

Doncs no en tinc ni idea, però em solidaritzo totalment amb tu.

Des de la web de Meteoreus em van preguntar si podien agafar algunes de les meves fotos de núvols i jo, tota contenta, els hi vaig preguntar si volien que els les envies totes i em van dir que sí. Jo vaig dir que eren moltes i que em feia por col·lapsar-los el correu i em van dir que era impossible, que tenia molta capacitat i que enviés tot el que tingués que ja farien la tria.

Doncs bé, el correu que vaig col·lapsar va ser el meu!!! Es veu que hi ha un límit d'imatges que Windows Live Mail permet enviar per mes... i jo no ho sabia!!
Durant tota la resta de setembre no vaig poder enviar ni un correu amb imatges. Ara ja m'han indultat.

Trobo que aquestes coses s'haurien de dir perquè ara, en el teu cas, et trenca totalment l'esquema que tu tenies per organitzar el teu blog.

Potser la proposta d'en Francesc seria una possible solució.

Sigui com sigui, espero que trobis una manera de poder-ho fer!! ;-))

McAbeu ha dit...

Tampoc se m'acut cap idea que no sigui la de FRANCESC i encara que la primera etapa del meu blog va ser a WordPress no hi vaig ser prou temps per descobrir això que dius, de fet no sabia ni això que dius de les 2000 etiquetes i tampoc que en cada post només caben 20 etiquetes, jo no en faig servir gaires però trobo que són molt útils a les teves pàgines de refranys perquè faciliten molt la feina de cerca.
Segur que trobaràs alguna solució!.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

La tragèdia és encara major, perquè TOTS els meus blogs funcionen amb aquest sistema d'etiquetes. O sigui que estan predestinats aexhaurir el cupo més tard o més d'hora.

Les dites i frases fetes, el Refranyer temàtic, les Etimologies paremiològiques... el DICCITIONARI!!! Companys del Diccitionari ens hem de replantejar les etiquetes.

Fer un blog amb el mateix nom però amb el número 2 seria l'opció si exhaurís la capacitat d'entrades (no sé si hi ha un màxim d'entrades en un blog), que de moment no és el cas.

Em va passar el mateix amb el mapa dels refranys de lloc: cada mapa només admet 100 etiquetes i pagina de 100 en 100, però només mostra les 100 etiquetes de la pàgina on ets. I de moment ho he aturat fins que se solventi aquest problema.

Jo crec que Wordpress.ORG no deu tenir aquests problemes. Però hauria de tenir domini propi, descarregar el gestor i traslladar allà tot els blogs... i ara mateix em fa una mandraaaaaaa!
Hi aniré rumiant... que és cap de setmana i Festa Major a Vallromanes. Oèeeeeè!!!

Ma-Poc ha dit...

No en tinc ni idea i no en sabi res, d'això del límit de 2000 etiquetes!! Mmm... a veure com ho pots solucionar...

Galderich ha dit...

Víctor,
Jo crec que entrant al HTLM pots trobar la xifra de 2000 que et limita el nombre d'etiques i posar la xifra que tu vulguis.
Abans de posar-hi la mà, però, consulta-ho al Xavier...
Per cert 2000 etiquetes són moltes!

Assumpta ha dit...

Abans de fer el que et diu Galderich, recorda que ell NO sap posar un link directe en un comentari!! :-)))

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies, per l'avís, Assumpta. Sé de les habilitats internàutiques d'en Galderich. :-)

Per això em recomana que parli amb el Caballé. ;-)

Ja m'he mirat la plantilla i aquesta opció no hi és. Suposo que és un defecte de fàbrica dels blogs de Blogger. A blog regalat, no li miris les etiquetes.

xavier caballe ha dit...

Víctor, desconec si es pot solucionar amb el blogger --no tinc cap bloc a blogger i no conec el seu funcionament.

Amb WordPress aquesta limitació no hi és. Com a referència, caballe.cat en aquests moments té 2.062 entrades, 36 categories, 2.288 etiquetes i 2.360 comentaris :)

Això ho tinc amb un bloc muntat amb el WordPress 2.8.4, actualment al servidor de Softcatalà. Si s'utilitza wordpress.com desconec si hi ha algun tipus de limitació en això.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Em tranquil·litza saber que no passa amb Wordpress instal·lat en servidor.

Tenia una proposta per fer-ne la migració i l'hauré d'estudiar amb més tranquil·litat, ara.

Entenc que un servei gratuït ha de tenir unes limitacions, que en el cas de Blogger són suficients per a una gran majoria d'usuaris, però quan arribes al límit d'aquestes restriccions, doncs et sents una mica aclaparat, perquè és difícil trobar opcions clares i ràpides per seguir endavant igual.

Quina serà la següent sorpresa?

Puigmalet ha dit...

En certa manera, és lògic que tots els serveis gratuïts tinguin limitacions. Fa poc m'ha passat el mateix amb flickr. Quan un crea el bloc (i més de l'estil dels teus) és necessari que s'informi d'això.

El meu petit suggeriment: abans que res, posa't en contacte amb blogger i explica que tens molts blocs culturals, el que fas i el que et caldria. Potser fins i tot sona la flauta i podràs escriure un altre apunt donant les gràcies a blogger.

Feliç Festa Major!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Tocarem totes les tecles possibles, és clar, Puigmalet.

A veure si en trec l'aigua clara d'aquest assumpte i ho puc solucionar d'una manera senzilla.

reflexions en català ha dit...

Quina putada!

Assumpta ha dit...

Ostres!!! M'encantaria que et posessis en contacte amb Blogger, com diu en Puigmalet, i que, sabent que els teus blogs són culturals, et permetessin etiquets sense límit!!

Seria una passada! :-))

Sort!!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Hem iniciat els contacte, encara que no és fàcil. :-)

Sembla que hi ha més gent amb la mateixa inquietud.

Ara bé, jo penso que si Blogger, per celebrar els 10 anys, ens té reservades sorpreses com aquesta, més val que s'esperin a celebrar els 100 anys, que ja no ens agafarà per aquí. :-)

Assumpta ha dit...

Si? Estas en negociacions? :-)

M'agrada aquest tema!!! És que si ho aconseguissis, seria una passada.

Sempre podrien dir que ho deixen igual pels blogs "normals", però que donen un "permís especial" de més etiquetes als blogs d'interès cultural, etc. :-))

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Discrepo, Assumpta. Penso que s'hauria d'eliminar aquest topall per a tothom.

No només ho poden necessitar "blogs culturals". Pensa en algú que porti 4, 6, 10 anys de blog. Pot haver parlat de moltíssimes coses i necessitar més de 2.000 etiquetes.

Pensa en blogs de cuina, que necessitin detallar els ingredients. 2.000 poden ser pocs.

O blogs de fotografia sobre llocs o persones. 2.000 tampoc donen per gaire.

És una limitació absurda i que no existia fins ara, pel que estic esbrinant.

Blogger és un servei gratuït, sí, però el primer beneficiat d'aquests continguts i tràfic és Google. Per això pot oferir-ho gratuïtament, perquè el benefici que li reporta és superior als costos de mantenir la plataforma.

Si comencen a limitar les possibilitats dels blogs, penso que molta gent pot migrar cap a altres plataformes amb més prestacions.

Assumpta ha dit...

Doncs tal com ho dius, tens raó i, amb els exemples que poses, es veu clar.

La veritat és que jo tinc tan poquetes etiquetes i, a sobre, segur que cada vegada que faig un post m'oblido d'alguna que podria posar, que mai hi havia pensat.

També van limitar fa poc el número de caracters que pot tenir un comentari!! I, clar, quan et poses a respondre un munt de comentaris seguits, ho has de "tallar" perquè més de "quatre mil no-sé-quant" ja no t'ho acepta...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Doncs tampoc sabia això dels comentaris limitats a un determinat nombre de caràcters.

Haurem d'acabar tots fent microblog amb Twitter: 165 caràcters i avall que fa baixada.

Jo en sé d'un que això de la limitació dels comentaris li sentarà malament, malament, malament... (oi, Jordi?) ;-)

Xavier Caballé ha dit...

Si algun dia fas la migració a WordPress, pots comptar amb el meu ajut.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Si no canvien les directrius de Google respecte de les etiquetes és el pensament que pren més força.

Però abans he d'activar domini, reestructurar idees, migrar blogs... Molta mandra si es pot evitar. :-)

Gràcies, Xavi! Segur que si faig el pas t'hauré de demanar ajut en més d'una ocasió i la teva experiència amb Wordpress serà imprescindible.

Els del PiT ha dit...

Potser és una bajanada, però oblidant el cercador de blogger, jo afegiria una cercadora de google interna, només del blog en qüestió i àpali! Personalment m'estimo més escriure la paraula i prémer enter que anar baixant per un llistat.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Sergi, també he detectat que el cercador del blog que apareix a la pestanya superior, a l'esquerra (quan et connectes a Blogger) falla molt i no troba el que ha de trobar.

La qüestió és facilitar la tasca a l'usuari. I si pot arribar al mateix lloc per diversos camins, millor que millor, oi?

He comprovat que Google dins del blog no afina prou i per això m'interessava oferir tota la llista inacabable d'etiquetes.