dimarts, 22 de desembre de 2009

Cloenda de l'Any Amades


Des del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) i l'Associació Cultural Joan Amades ens comuniquen que han preparat un acte conjunt per al diumenge, 17 de gener de 2010, a les 12 del migdia, per tancar l'Any Amades des de les places majors de tots els ajuntaments que s'hi vulguin adherir.

Des de la Catosfera, tenim l'oportunitat de convertir internet en la Plaça Major del folklore i la cultura popular durant unes hores i ens podem adherir a la inciativa. Sí, us estem plantejant un altre Joc de blogs. Us hi apunteu?

Com sempre del que es tracta és que feu volar la imaginació i el dia 17 de gener de 2010, a les 12 en punt publiqueu un escrit dedicat a Joan Amades. Si us sembla bé i voleu fer servir la imatge dels globus blancs enlairant-se, doncs endavant. Si no, carta blanca, com sempre.

I durant aquell diumenge intentarem fer-nos ressò de tots els qui us heu apuntat i fer-ho constar en algun apunt conjunt per qui vulgui visitar-los tots.

Suposo que no cal que, després de tot un any d'homenatges per arreu dedicats a un dels nostres folkloristes més coneguts i reconeguts, us faci cinc cèntims del personatge. Però, si de cas, i per anar animant la participació ja aniré fent algun apunt al blog amb dades sobre Amades.

El text de la convocatòria és aquest i les dues entitats convocants són assabentades (i encantades) de la nostra participació:
S’ha enviat una carta a tots els ajuntaments catalans i a totes les federacions i associacions de cultura popular, proposant-los l’organització d’un acte unitari el proper diumenge 17 de gener del 2010 a les 12 del migdia, consistent en la lectura del manifest de cloenda de l’Any Amades i una enlairada de globus amb el logotip commemoratiu. Aquesta proposta de cloenda es pot incloure dintre de qualsevol activitat vinculada a la cultura popular i tradicional que tinguin prevista per aquest dia.

En paral·lel a aquestes iniciatives, es celebrarà un acte de cloenda més protocolari i acadèmic el 15 de gener al Palau de la Generalitat de Catalunya. Hi intervindran el vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod, el conseller del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras i el director del CPCPTC, Ramon Fontdevila. Tancarà l’acte l’antropòleg Manuel Delgado, amb una conferència sobre la figura de Joan Amades.

 El manifest el podeu llegir tot seguit. L'he penjat al servei Scribd, des d'on us el podreu descarregar. dels qui tinc l'adreça per altres comunicacions ja us n'he fet arribar una còpia en el correu de convocatòria. Si algú vol que li enviï, deixeu el vostre correu en un comentari d'aquest escrit i us el faré arribar.

Amades Manifest                                                                                                                                                 
Publica un comentari a l'entrada