dijous, 10 de maig del 2007

Situació municipal a les envistes de l'inici de la campanya electoral

Avui, a mitjanit, comença la campanya pròpiament dita per escollir els nostres representants a l'ajuntament. Seran quinze dies llargs, plens d'actes, de color, de promeses i d'il·lusions. Són les eleccions que ens toquen més de prop i les que es viuen amb més intensitat al municipi.

Veiem què està passant aquests dies al poble i què ocupa els vilatans i les vilatanes de Vallromanes.

1. Es convoca el tercer Ple extraordinari en un mes per tractar temes ugents relacionats amb el sòl. Quan l'extraordinari esdevé ordinari... no fora millor tornar als Plens mensuals per encabir tants fets extraordinaris amb naturalitat?

2. Guerra de banderes? Noooo!!! Batalla de pancartes! Joc brut, bretolades, anònims, actuar a l'ombra i al marge de la llei i el civisme. Pocs i mal avinguts. Però aquestes actuacions de baixa estofa, de gangsterisme rural ens afecten a tots per igual i ens perjudiquen i perjudiquen la imatge del poble. Perquè han desaparegut pancartes de tots colors i els cartells dels candidats i candidates també desapareixen o esdevenen el marc d'inspiració de graciosos i burletes.

3. S'han presentat tots els equips, llevat del PSC, que només ens mostra la seva candidata. Sabem qui conforma les llistes, on s'han presentat i quins actes faran. Per ordre alfabètic: CiU, ICV, iVall, MxV-ERC, i PP.

4. Activitats del Casal. Celebro la dinamització cultural que representa per al poble el Casal i els actes que acull. I tan de bo segueixi amb el mateix nivell i volum d'actes.

5. S'ha presentat una nova entitat de Vallromanes: El Centre Excursionista Vallromanes, que farà aquest diumenge una passejada per les fonts de Vallromanes.

6. Llegíem a Nació Digital que el Consorci Teledigital de Mollet aprova la imatge gràfica del nou canal de TDT.
El passat dilluns 7 de maig, el Consorci Teledigital Mollet va celebrar una sessió plenària, a les instal·lacions del Centre de Serveis Can Lledó, en què els membres del Consorci, format pels municipis de Mollet, Parets, Montornès, La Llagosta, Montmeló, Sant Fost, Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès, van aprovar la nova imatge gràfica del canal públic comarcal de Televisió Digital Terrestre (TDT), Vallès Visió.
Per fi podrem veure els canals analògics de TV amb una mínima qualitat i sense talls? Arribarà a temps la TDT a Vallromanes? I la cobertura per a mòbils? Fins quan haurem de seguir sortint a la finestra o a la porta de casa per cercar una mica de senyal per al mòbil? Quan tindrem un servei d'ADSL o Wifi per no quedar-nos al marge dels avenços tecnològics del món? El tren de rodalies el vam perdre fa molt temps... espero que no perdem aquest també.

7. Vull destacar també, que l'Ajuntament de Vallromanes ja funciona sota el domini .CAT. Actualitzeu les vostres adreces preferides!! I per cert, encara estic esperant resposta d'un correu que vaig enviar ja fa uns quants mesos oferint una solució tecnològica gratuïta perquè des de l'Ajuntament es pogués mostrar un llistat dels recursos que hi ha a Internet, a partir d'un mòdul senzill de Llengua.org, un projecte de la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC), amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI). Perquè us en feu una idea , seria un apartat com aquest, però amb una integració diàfana i clara en el format del web municipal.

Bona campanya!! Amb seny i rauxa..., però sense perdre les formes ni el civisme.