dilluns, 3 de març del 2008

Enllaços recomanats


I uns quants enllaços recomanats més per aquesta setmana que comença, per posar-vos al dia de l'actualitat de la xarxa.


26a. Setmana del llibre en català: del 22 de febrer al 2 de març i al Pati de la Misericòrdia de Palma i del 29 de febrer al 9 de març, a l'avinguda de la Catedral de Barcelona. Canvi d'ubicació a Barcelona i potenciació de les activitats programades, en un envelat de 1.200 metres quadrats on s'exposarà un fons de més de 80.000 títols.
Entre les diverses activitats, destaca el Dictat, la lectura pública, el cicle de cinema i literatura, sofà 806 i diverses activitats infantils.

GesTerm: un gestor de terminologia que ofereix en obert el Termcat, descarregable per treballar en local, que facilita l’elaboració de diccionaris multilingües especialitzats. Us en parlava en un article anterior.

Cineo 2008: I Congrés Internacional de Neologia en les llengües romàniques que tindrà lloc a Barcelona, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, entre el 7 i el 10 de maig. Organitzat per l'Institut Universitari de Lingüística Aplicada (IULA) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Vist al blog Gazophylacium.

Fundació Pere Coromines: Fundació d’Estudis Filosòfics, Històrics, Literaris i d’Investigació Lingüística (FPC) que va ser creada pel lingüista Joan Coromines poc abans de la seva mort i porta, per exprés desig testamentari, el nom del seu pare, l’escriptor, polític i economista Pere Coromines i Montanya (Barcelona, 1870 - Buenos Aires, Argentina, 1939). Cal destacar l'apartat de documents i recursos, amb vídeos d'entrevistes i reculls i articles periodístics.


El quadern gris: Una oportunitat excepcional de retrobar-nos amb Josep Pla i el seu Quadern gris. A partir del 8 de març de 2008, amb noranta anys exactes de diferència, i fins al 15 de novembre de 2009, última data consignada a l'obra, anirem presentant dia a dia, en format blog, la totalitat del text d'El quadern gris. Vist al Bloc de lletres.

Infoedicat: butlletí informatiu electrònic sobre el món del llibre, l'edició i la traducció literària en català, allotjat a Grups de Google, que té com a finalitat divulgar informació pràctica i d’actualitat per als professionals del sector. Administrat i editat per Sílvia Senz i Xavier Rull. Vist al Bloc de lletres.

Miquel Martí i Pol: Ara mateix... Reproducció d'un dels poemes més coneguts de MMP, del poemari L’àmbit de tots els àmbits (1981) i musicat per Lluís Llach.

5 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Això de Martí i Pol és això i punt? Mira que és maco, aquest poema.

"Vist al blog Gazophilacium." Aquí hi ha dues errades ortogràfiques. Una perquè ja no et moderes, i la segona perquè li tens mania al meu pobret bloc. Snif snif

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Osti, l'he tornat a c...? Aquesta memòria que ja no és la d'abans.

Per cert, saps qu el meu aniversari escau en ple Cineo 2008? Sóc del 10 de maig! :-)

Ara ho arreglo... (el nom del blog, que no pas el genèric blog) ;-)

Puigmalet ha dit...

Ah, m'oblidava que tu ets dels qui omet les indicacions del TERMCAT...

Crec que en faràs més de 34, tu. ;-)

Jo no crec que pugui anar al CINEO. Però m'apuntaré a EURALEX, que té nom de vaixella.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Omet les indicacions del Termcat? És que jo quan llegeixo prescripcions, em miro les contraindicacions, també. :-P

Ni girats fem la mateixa edat, puigmalet: 45!

Anònim ha dit...

M'alegra comprovar que els dictats deixen de ser defenestrats. A Andorra aquest any farem la segona edició del Dictat nacional, que l'any passat va ser un èxit.

Un altre que m'agaradria saber d'on treu erl temps és el Xavi Rull, qu és a tot arreu, coi.

El Gesterm és temptador.