dimecres, 30 de juliol de 2008

El Diccitionari ja és mil·lenari


Miquel Martí i Pol, «Tot l'univers als ulls»,
dins Contes de la vila de R. i altres narracions (1978)


Avui 30 de juliol i després d'un intens mes d'introduir noves citacions, que no hem parat els quatre diccitionaristes!!! (David, Joan, Marc i Víctor ─en rigorós ordre alfabètic, perquè no s'enfadi ningú), finalment avui al migdia, a les 15:46 hora local del Vallès Oriental, hem arribat a la citació que feia 1.000.

Un llarg camí des d'aquell El món és un lloc bonic pel qual val la pena lluitar, d'Ernest Hemingway, de les 00:51 h del 16 de juny de 2007 quan iniciava en solitari la singladura.

Pel camí? Penso que dues decisions ben encertades.

La primera, decidir compartir-lo el febrer d'aquest any. Primer amb en Joan Puigmalet i el Marc Cortès. Ara fa poquet, amb el David Gálvez. Diversitat, diversió, aprendre cada dia, reactivar-te des de bon matí amb l'intercanvi d'idees, de citacions, de comentaris, de correus... No heu compartit mai un blog? Us ho recomano, sobretot si encerteu les persones amb qui compartir-lo. Jo em sento afalagat que tots tres hagin dit que sí sense pensar-s'ho gaire i que m'hagin permès conèixer-los i viure un bocí d'aquesta web 2.0 amb ells.

La segona, arriba avui i encara caldrà fer-ne valoracions. Hem decidit compartir el blog amb tots vosaltres. Amb qui vulgui.

Vèiem que potser els usuaris s'acostaven al blog amb recança, perquè veien les bromes i riures que deixem a gairebé totes les citacions llistades. I ho entenc: quan trobes un cercle tan viu, costa d'entrar-hi i acostar-t'hi.

Volem trencar també aquest cercle i us convidem a tots a què ens feu arribar citacions noves, frases que us agraden, que signifiquen alguna cosa per a vosaltres.

Tot el blog és farcit de referències a altres blogs i llocs on ofereixen de tant en tant alguna citació. Som lectors compulsius i ens agrada navegar per Internet cercant aquella citació que ens falta. I som decorosos amb la citació de les fonts. Noblesa obliga i és una bona manera de fer partícip a gent molt diversa de la nostra iniciativa. De la mateixa manera que usem i citem la Wikipèdia o Enciclopèdia Catalana com a fonts usualment utilitzades per emplenar les dades bibliogràfiques o les imatges que acompanyen les citacions.

Ja ens agradaria trobar un il·lustrador que ens ajudés a vestir el Diccitionari amb imatges pròpies! Llenço la crida... per si algú s'hi anima.

Però com deia, volem anar més enllà i hem obert un formulari perquè ens pugueu enviar d'una manera ràpida i senzilla les citacions que vulgueu. Això dels formularis ja ho he provat amb els refranys i és molt pràctic i fàcil d'utilitzar.

No us espanteu. El formulari té molts camps. Tan de bo els vulgueu emplenar tots! Però amb la citació i l'autor en tenim prou i després ja fem nosaltres la tasca de recerca.

Perquè recordeu que Encara no som allà on anem. Voleu que fem plegats el camí?

A veure com es veu el formulari en aquest escrit i us animo a fer-lo servir tants cops com vulgueu:


8 comentaris:

reflexions en català (marc) ha dit...

Sí, ens cal obrir el bloc, però no deixarem de fotre'ns entre nosaltres, oi?

Pel que fa als fitxatges que has fet, és com el futbol: els millors són els que cobren més, i em sento satisefet i reconegut, oh!, Gran Demiürg.

El formulari que has penjat aquí funciona?

Ets un supercrac.

Gràcies per tot, Víctor!!!

Carme ha dit...

Hola Víctor! Jo tinc un munt de cites, que a vegades utilitzo per treballar i "tocar el cor de la gent" i ajudar-los a millorar.

N'he enviat tres que tenia ara mateix més a mà. No voldria fer-me pesada, però en tinc moltes. Ara me'n vaig de vacances, però si voleu en tinc unes quantes aquí:

http://cat.bloctum.com/carmerosanasmarti/category/cites-estrategiques/

El meu nom d'aquest comentari hi stà enllaçat.

vpamies ha dit...

El formulari HA DE FUNCIONAR, Marc.

prova, prova, com els bons empiristes. :-)

Carme, sé de la teva afició a les citacions i, de fet, sovint m'he acostat a pispar-te'n alguna.

I no tinguis pas por de fer-te pesada. Ens encanta que ens vinguis a veure i que ens facis arribar les teves citacions.

Saps?, la gràcia de les citacions és que diguin alguna cosa a algú. Moltes, queden descontextualitzades i ja no tenen gaire sentit. Han de tenir "guspira", "gràcia", "enginy"... alguna cosa que ens faci esbossar un mig somriure.

Jesús M. Tibau ha dit...

felicitats per aquesta xifra, i a veure si m'animo a enviar-vos alguna cita

vpamies ha dit...

Gràcies, Jesús M. Ja hi constes com a autor d'alguna que em va suggerir la lectura de El Vertigen del Trapezista.

Ara només falta que ens n'enviïs tu també (de teves o d'altres autors).

Per cert, veig que la família de lectors augmenta. Maca la fotocomposició!!

Puigmalet ha dit...

Felicitats per la part que et toca, que com a gran Demiürg és la principal. I els altres, que et toquem les altres parts, no volem pas trencar cercles, sinó fer-los grans i més grans... Abraßades aus Berlin!

David Gálvez Casellas ha dit...

Ep, Víctor, gràcies de tot: la convidada a formar part de l'equip d'elit que formàveu el Trio Guadalajara, aquesta entrada (que NO havia llegit fin avui), les estones d'estirar i arronsar, els riures,...

Ara, feta l'ensabonada, et puc afusellar l'article i penjar-lo (clonadet o lleugerament remaquillat?) al blog "Cinc cèntims"? D'aquesta manera entrarà al cercle dels Blocaires. Tot s'hi val per tal de captar nous adeptes a la dicciocausa, no?

vpamies ha dit...

Afusella, afusella! per això ho tinc tot en Creative Commons!