dimecres, 30 de juliol del 2008

El Diccitionari ja és mil·lenari


Miquel Martí i Pol, «Tot l'univers als ulls»,
dins Contes de la vila de R. i altres narracions (1978)


Avui 30 de juliol i després d'un intens mes d'introduir noves citacions, que no hem parat els quatre diccitionaristes!!! (David, Joan, Marc i Víctor ─en rigorós ordre alfabètic, perquè no s'enfadi ningú), finalment avui al migdia, a les 15:46 hora local del Vallès Oriental, hem arribat a la citació que feia 1.000.

Un llarg camí des d'aquell El món és un lloc bonic pel qual val la pena lluitar, d'Ernest Hemingway, de les 00:51 h del 16 de juny de 2007 quan iniciava en solitari la singladura.

Pel camí? Penso que dues decisions ben encertades.

La primera, decidir compartir-lo el febrer d'aquest any. Primer amb en Joan Puigmalet i el Marc Cortès. Ara fa poquet, amb el David Gálvez. Diversitat, diversió, aprendre cada dia, reactivar-te des de bon matí amb l'intercanvi d'idees, de citacions, de comentaris, de correus... No heu compartit mai un blog? Us ho recomano, sobretot si encerteu les persones amb qui compartir-lo. Jo em sento afalagat que tots tres hagin dit que sí sense pensar-s'ho gaire i que m'hagin permès conèixer-los i viure un bocí d'aquesta web 2.0 amb ells.

La segona, arriba avui i encara caldrà fer-ne valoracions. Hem decidit compartir el blog amb tots vosaltres. Amb qui vulgui.

Vèiem que potser els usuaris s'acostaven al blog amb recança, perquè veien les bromes i riures que deixem a gairebé totes les citacions llistades. I ho entenc: quan trobes un cercle tan viu, costa d'entrar-hi i acostar-t'hi.

Volem trencar també aquest cercle i us convidem a tots a què ens feu arribar citacions noves, frases que us agraden, que signifiquen alguna cosa per a vosaltres.

Tot el blog és farcit de referències a altres blogs i llocs on ofereixen de tant en tant alguna citació. Som lectors compulsius i ens agrada navegar per Internet cercant aquella citació que ens falta. I som decorosos amb la citació de les fonts. Noblesa obliga i és una bona manera de fer partícip a gent molt diversa de la nostra iniciativa. De la mateixa manera que usem i citem la Wikipèdia o Enciclopèdia Catalana com a fonts usualment utilitzades per emplenar les dades bibliogràfiques o les imatges que acompanyen les citacions.

Ja ens agradaria trobar un il·lustrador que ens ajudés a vestir el Diccitionari amb imatges pròpies! Llenço la crida... per si algú s'hi anima.

Però com deia, volem anar més enllà i hem obert un formulari perquè ens pugueu enviar d'una manera ràpida i senzilla les citacions que vulgueu. Això dels formularis ja ho he provat amb els refranys i és molt pràctic i fàcil d'utilitzar.

No us espanteu. El formulari té molts camps. Tan de bo els vulgueu emplenar tots! Però amb la citació i l'autor en tenim prou i després ja fem nosaltres la tasca de recerca.

Perquè recordeu que Encara no som allà on anem. Voleu que fem plegats el camí?

A veure com es veu el formulari en aquest escrit i us animo a fer-lo servir tants cops com vulgueu:


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, ens cal obrir el bloc, però no deixarem de fotre'ns entre nosaltres, oi?

Pel que fa als fitxatges que has fet, és com el futbol: els millors són els que cobren més, i em sento satisefet i reconegut, oh!, Gran Demiürg.

El formulari que has penjat aquí funciona?

Ets un supercrac.

Gràcies per tot, Víctor!!!

Anònim ha dit...

Hola Víctor! Jo tinc un munt de cites, que a vegades utilitzo per treballar i "tocar el cor de la gent" i ajudar-los a millorar.

N'he enviat tres que tenia ara mateix més a mà. No voldria fer-me pesada, però en tinc moltes. Ara me'n vaig de vacances, però si voleu en tinc unes quantes aquí:

http://cat.bloctum.com/carmerosanasmarti/category/cites-estrategiques/

El meu nom d'aquest comentari hi stà enllaçat.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

El formulari HA DE FUNCIONAR, Marc.

prova, prova, com els bons empiristes. :-)

Carme, sé de la teva afició a les citacions i, de fet, sovint m'he acostat a pispar-te'n alguna.

I no tinguis pas por de fer-te pesada. Ens encanta que ens vinguis a veure i que ens facis arribar les teves citacions.

Saps?, la gràcia de les citacions és que diguin alguna cosa a algú. Moltes, queden descontextualitzades i ja no tenen gaire sentit. Han de tenir "guspira", "gràcia", "enginy"... alguna cosa que ens faci esbossar un mig somriure.

Jesús M. Tibau ha dit...

felicitats per aquesta xifra, i a veure si m'animo a enviar-vos alguna cita

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Gràcies, Jesús M. Ja hi constes com a autor d'alguna que em va suggerir la lectura de El Vertigen del Trapezista.

Ara només falta que ens n'enviïs tu també (de teves o d'altres autors).

Per cert, veig que la família de lectors augmenta. Maca la fotocomposició!!

Puigmalet ha dit...

Felicitats per la part que et toca, que com a gran Demiürg és la principal. I els altres, que et toquem les altres parts, no volem pas trencar cercles, sinó fer-los grans i més grans... Abraßades aus Berlin!

David Gálvez Casellas ha dit...

Ep, Víctor, gràcies de tot: la convidada a formar part de l'equip d'elit que formàveu el Trio Guadalajara, aquesta entrada (que NO havia llegit fin avui), les estones d'estirar i arronsar, els riures,...

Ara, feta l'ensabonada, et puc afusellar l'article i penjar-lo (clonadet o lleugerament remaquillat?) al blog "Cinc cèntims"? D'aquesta manera entrarà al cercle dels Blocaires. Tot s'hi val per tal de captar nous adeptes a la dicciocausa, no?

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Afusella, afusella! per això ho tinc tot en Creative Commons!