dimarts, 28 d’abril del 2009

Raons que rimen a La Placeta de Ràdio Arenys

Ahir al matí em sorprenia un missatge a través del Facebook del Xavier Mir: «D'aquí una hora parlo en directe a La placeta de Ràdio Arenys del teu blog Raons que rimen. Si pots trucar durant el directe o sentir-lo, endavant!».

Així, de cop. Bé, no de cop, que quan vam coincidir a la CDigital 2009 de Granollers ja m'ho va avançar.

No ho he pogut sentir en directe, però després, a la tarda, he pogut escoltar l'audio del programa que té penjat al grup de Facebook.

Sorprenent. Una ressenya força documentada sobre el meu primer blog de més de mitja hora de durada. I tot s'ho ha manegat ell solet, perquè ni l'hi he enviat informació, ni me n'ha demanada. Ell ha entrat al meu blog, hi ha remenat i n'ha fet una ressenya amable, encertada i molt positiva.

Potser sí que jo l'hi hagués pogut esvair alguns dubtes que només llegint el blog no soluciones, però aquí rau la gràcia de La placeta: és una visió externa d'allò que fas, des del primer apunt del blog fins a l'últim.

No us podeu imaginar a on m'han remuntat les paraules del Xavier rellegint el meu primer apunt, de l'agost de 2005. I només sentir parlar de paremiologia, aquesta paraulota que miro de difondre sempre que puc arreu on vaig, doncs ja fa el seu fet.

Podria puntualitzar alguns detalls que el Xavier desconeixia, però que no treuen pas mèrit a la feina d'investigació que ha dut a terme. Només:
  • No tots els blogs són de Blogspot: en tinc també a Wordpress i a Cultura21.
  • L'Ablogcedari Brossa va ser una iniciativa dels editors de la Base de Badades i del Diccitionari.
  • I digues-li al J. M. Cano que treballo, però que miro de reciclar continguts: els blogs són fruit de més de 10 anys de buidatge i sistematització de refranys. Sense aquella feina prèvia no podria publicar ara el que publico.
Us deixo amb la mitja hora del programa, si el voleu sentir.

3 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Dins la blocosfera el 2005 sembla tan lluny... Has fet tanta feinada en aquests anys, Parèmies!
Això sí, la feinada de l'Ablogcedari Brossa és compartida, sinó que li preguntin a l'enyorat elbokabulari.

Jesús M. Tibau ha dit...

felicitats, t'ho mereixes sobradament

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Dic el mateix que en Jesús M. Felicitats!!!!