dimecres, 8 de juliol de 2009

No serà un altre joc de blogs, però...

Allò de Brossa és irrepetible. En altres moments hem intentat mobilitzar voluntats per retre homenatges als nostres blogs a persones que mereixen un record especial en efemèrides ben concretes.

Queden quatre dies (12 de juliol), no havíem pensat de moure res, però quatre blogaires ja ens havíem conxorxat per fer un escrit per aquest diumenge.

Sense compromís. Només com un avís llençat al vent, hem visitat avui uns quants blogs amics per deixar-vos nota d'aquesta notícia que, pel que sembla, passarà desapercebuda malgrat la transcendència i importància de la persona homenatjada.

Us reprodueixo aquí el missatge que he repartit a dojo, a la babalà, pels blogs que acostumo a visitar, quan no se m'havia avançat ja l'amic Gazo.

Com bé deia en algun lloc, som missatgers d'una idea que ens va arribar a través del Diari d'un llibre vell del Xavier Caballé: ell porta molt al dia aquest tema de les efemèrides i ens acostuma a servir de memòria col·lectiva.
Petita endevinalla:

Coneixeu algun prohom català, escriptor, traductor, poeta, crític, memorialista, professor, que va dirigir la Fundació Bernat Metge, que va dirigir també l'Institut d'Estudis Catalans, vicepresident de la Institució de les Lletres Catalanes, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i que el pròxim 12 de juliol farà 50 anys que va morir?

Més pistes? Va escriure:

¿D'on venim, que no fos tornada?
Com una absurda enamorada,
la vida ens fa plorar el passat.
¿On tornem, que no fos naixença?
Vivim de mort, i no ens és grat;
morim d'amor, i no s'hi pensa.”

Va última pista: segur que si cerqueu a Google trobareu moooooooltes notícies sobre aquesta efemèride inexcusable. O no? Permetrem un oblit tan ignominiós? ;-)

Més informació a can Gazophylacium.

PD.: Parlava de quatre blogaires. L'última pota de la cadira és en Galderich, del Piscolabis Librorum.
Publica un comentari a l'entrada