dijous, 2 de juliol de 2009

Joan Solà al Parlament

Aquest dimecres a la tarda, a les 17.15 h, convidat pel president de la cambra, Ernest Benach, Joan Solà i Cortassa, lingüista i flamant premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'enguany, ha fet una intervenció d'uns vint minuts davant dels diputats del Parlament.

Un parlament (el de Solà) valent davant la màxima instància del nostre poble. Un parlament (el de Solà) clar i amb un encàrrec clar als nostres dirigents: cal actuar i ràpid, canviant les dinàmiques i les regles del joc tramposes que ens imposen des de Madrid. I ja n'hi ha prou que la societat civil hagi d'assumir les responsabilitats que corresponent a les institucions i la classe política.

Us recomano veure'escoltar-lo sencer. Són vint minuts sense pèrdua, que aprofiten del primer al darrer. Cliqueu damunt la imatge:

20090701 - Joan Solà al Parlament
Aquest és un apunt de circumstàncies. A través d'una ràpida cadena informativa (Xavier Caballé --> Joan Puigmalet) m'assabentava de la seva compareixença avui i feia les gestions necessàries per assistir-hi en persona, com a deixeble que vol compartir els mèrits i guardons del bon mestre.

Jo em dic ara: Com pot ser que només Vilaweb i Directe.cat n'haguessin parlat? Com pot ser que tantes hores després de l'esdeveniment només hi hagi notícies d'Europa Press i Vilaweb? És aquest el país normal que necessitem?

Perdoneu l'apunt ràpid. En dies successius farem una anàlisi més rigorosa de les paraules del Dr. Solà.

La perla del dia: Després d'assistir al Parlament, hem quedat els bloguers del Diari d'un llibre vell, Gazophylacium, Piscolabis librorum i un servidor per fer una cervesa i conèixer-nos tots quatre. Hem hagut de marxar del Parlament sense poder saludar el Dr. Solà. I vés per on, hem coincidit en una terrassa just davant del mercat del Born i li hem pogut transmetre el nostre agraïment pel discurs valent.
Publica un comentari a l'entrada